Nakon izbjegličke krize: Tisuću prijava Merkelici za veleizdaju

Državno odvjetništvo pri vrhovnom sudu zaduženo je za djela koja ugrožavaju državnu sigurnost i mora provjeriti svaku prijavu koja potpada pod ovo područje. Protiv kancelarke su svaku odbacili

Glavno državno odvjetništvo u Karlsruheu zaprimilo je od izbijanja izbjegličke krize 2015. preko 1000 kaznenih prijava protiv kancelarke Angele Merkel zbog veleizdaje ali su sve prijave odbačena kao neosnovane, javljaju njemački mediji u srijedu.

“Sve kaznene prijave protiv kancelarke Angele Merkel su odbačene kao neosnovane”, rekla je glasnogovornica državnog odvjetništva u Karlsruheu Frauke Koehler za dnevnik Mannheimer Morgen.

Kako piše list, većinu prijava podnijeli su pobornici desno-populističke Alternative za Njemačku (AfD) koja je najveći dio svog političkog djelovanja usmjerila na kritiku izbjegličke politike Angele Merkel.

Državno odvjetništvo pri vrhovnom sudu zaduženo je za djela koja ugrožavaju državnu sigurnost i mora provjeriti svaku prijavu koja potpada pod ovo područje.

Angela Merkel je u utorak iznova prilikom jednog predizbornog nastupa na istoku Njemačke, gdje AfD uživa natprosječnu popularnost, izviždana od dijela publike.

Njemačka kancelarka je na svojoj redovitoj ljetnoj konferenciji za tisak u utorak iznova obranila svoju izbjegličku politiku, prenosi 24sata.hr

more recommended stories