Published On: Uto, lis 19th, 2021

Nakon cijepljenja J&J-om umrla mlada djevojka, oporba traži ostavku vlade

Slovenska opozicija zatražila je ostavku vlade zbog odluke o cjepivu Johnson & Johnson, nakon što je 20-godišnjakinja nedavno umrla pošto je primila to cjepivo. Djevojka je dva tjedna nakon imunizacije umrla od ugrušaka, koji su rijetka pojava Johnson & Johnsona.

Za razliku od drugih država Europske unije koje su to cjepivo povukle ili ga preporučile samo za starije, ono se ljetos u Sloveniji koristilo bez ograničenja. To cjepivo, koje se daje u jednoj dozi, bilo je osobito popularno među mladima.

“Ministar Janez Poklukar mora preuzeti odgovornost i dati ostavku jer je odluku o tom cjepivu donio mimo mišljenja struke”, rekao je novinarima zastupnik Socijalnih demokrata Dejan Židan.

Pozivajući se na dokumente vlade, list Dnevnik je u petak objavio da su odluku bez konzultiranja epidemiologa i infektologa donijeli suradnici ministra zdravstva. Nakon smrti djevojke, korištenje Johnson & Johnsona je obustavljeno i vlada je odlučila da će se svi ljudi ubuduće cijepiti sigurnijim cjepivima Pfizer/BioNTecha i Moderne, osim onih koji na vlastitu odgovornost žele Johnson & Johnson.

“To je bio još jedan u nizu poteza ove vlade u kojima su pregažena pravila struke i javnosti”, rekao je Marjan Šarec, bivši premijer i jedan od vođa lijeve oporbe. Bivša premijerka Alenka Bratušek smatra da sve vezano za kontrolu i vođenje epidemije ide naopako pa da zato ne treba odstupiti samo Poklukar nego cijela vlada Janeza Janše./HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Ti socijalci su neviđena gamad!Eto zabrinuli se oni za djevojku. Samo fora da se riješe Janše, kojeg se neće riješit. Osim toga prvi bi oni svaki otrov gurali zbog zarade.

Truly
Truly
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Uzmite Janšu, ostavite Uršku!

Truly
Truly
1 godina prije

Svi iz bivše Yu smo ista govna. Slovenačka oporba? Pa šta oni hoće. Od svake vakcine je mogućnosti zaraze 10 – 15%. Gdje je zaraza uz komplikacije, koje zavise od čovjeka do čovjeka, postoji i opasnost od smrti. That’s it!

Truly
Truly
1 godina prije

Vama Janez, meni Urška!