Published On: Sun, Mar 17th, 2019

Najmlađa žrtva masakra na Novom Zelandu je dječak (3)

U masakru u džamiji na Novom Zelandu poginulo je 49 ljudi. Najmlađi od njih bili su dječaci koji su imali 3 i 4 godine. Najstarija žrtva je imala 71 godinu.

Mucad Ibrahim (3) najmlađa je žrtva masovnog pokolja muslimanskih vjernika koji je počinio Brenton Tarrant na Novom Zelandu. Bio je razigran dječak pun energije i s osmijehom na licu, kako ga opisuju članovi obitelji, prenosi Nzherald.

Bio je na molitvi s ocem i starijim bratom Abdiem kad je napadač s pancirkom i puškom upao u džamiju Al Noor. Preminuo je ocu na rukama. Njegov stariji brat je uspio istrčati iz džamije i spasiti se. Članovi obitelji prijavili su nestanak malog Mucada te se u njih uvukao strah da je umro, što je na kraju ispalo da je istina.

Žrtva Brentona Tarranta bio je i dječak Abdullahi Dirie (4). Njegovom ujaku bratić je javio da je njegov nećak Abdullahi preminuo u napadu, a to je saznao dok je bio u bolnici jer je i sam ranjen.

– Bio je najmlađi u obitelji. To je problem ekstremizma. Neki ljudi misle da su muslimani u njihovoj zemlji dio toga, ali to su nevini ljudi, rekao je ujak malog Abdullahija.

U pokolju su stradale još tri maloljetne osobe od 12, 14 i 16 godina.

Supruga Ali Elmadanija se nije čula s njime otkad je otišao u džamiju Al Noor.

– Pitala sam ljude na ulici da li mogu posuditi njihov mobitel. Nazvala sam ga i nije se javio, sigurna sam da se nije samo koristiti mobitelom u džamiji, rekla je supruga.

Najstarija žrtva masakra je 71-godišnji Haji-Daoud Nabi. Bio je izbjeglica iz Afganistana.

U napadu je nastradao i igrač futsala Atta Elayyan, kao i Husna Ara Parvin koja je stradala dok je pokušavala spasiti svog muža kvadriplegičara, a poginuo je i kardiolog Amjad Hamid.

Iz džamije izašao je čovjek s odjećom punom krvi nakon masakra. Na slikama je vidljivo kako izgleda izgubljeno i tetura ulicom dok mu prilazi mnogo ljudi. Tragove krvi na odjeći imao je po nogama, rukama i trbuhu, prenosi 24sata.hr.