Subota, 13 travnja, 2024

Najbogatiji čovjek na svijetu kaže da bismo trebali raditi samo 3 dana u tjednu

Must Read

Mnogi smatraju da bi bili produktivniji kada bi radili manje, a s tim se slaže milijarder i filantrop Carlos Slim.
Meksički telekomunikacijski magnat gostovao je na poslovnoj konferenciji u Paragvaju i tamo je predložio radikalan zaokret u načinu rada, piše TIME.
Slim smatra da bi ljudi trebali raditi samo tri dana u tjednu. “S tri radna dana imali bismo više vremena za opuštanje, za kvalitetu života.”, rekao je Slim.
Naravno, nije sve tako bajno. Četiri slobodna dana u tjednu znatno bi odgodila mirovinu. Naš radni vijek bi se produžio i umjesto da u mirovinu idemo s 50 ili 60 godina, to bi se dogodilo tek sa 70 ili 75 godina.
Slim je izvršni direktor kompanije Telmex koja je nedavno donijela novi ugovor o radu prema kojem radnici mogu otiči u mirovinu kada navrše 50 godina, ali imaju i opciju ostanka na radnom mjestu uz punu plaću i četiri radna dana u tjednu.
Od 2010. do 2013. Slim je imao titulu najbogatijeg čovjeka na svijetu koju mu je oteo Bill Gates, a prije nekoliko dana magazin Forbes objavio je da ju je Slim ponovno preuzeo zahvaljujući nevjerojatnom bogatstvu od 80 milijardi dolara.
HMS

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

GENERAL LJUBO ĆESIĆ ROJS Kako je pomogao 10.050 obitelji pripadnika HV i HVO kad su svi od nas digli ruke. Jedini pomogao obitelji generala...

General Ljubo Ćesić Rojs ima ogromne zasluge koje je stekao u ratu i u poraću. Svima nam je poznata...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -