Published On: Ned, sij 13th, 2013

Nadan Vidošević – Jedan od onih koji su rušili Herceg Bosnu

Evo, i Nadan Vidošević se danas u emisiji „Nedjeljom u 2“ proglasio borcem protiv „hercegbosanske vrhuške“. On je 1995., kako kaže, išao u Sarajevo kako bi osigurao, valjda unosne poslove, dok je protiv njega ustala cijela tadašnja vrhuška Herceg Bosne – taman je u to vrijeme negdje Nadan, zbog „iznimnih zasluga“, dobio i stan od 150 m2 u Zagrebu od MORH-a ili kako Stanković kaže – od Gojka Šuška.
Drago nam je da se, evo nakon Stjepana Mesića, Joška Para i Ante Nobila razotkrio još jedan “prvoborac” koji za sebe tvrdi da je upravo on slomio Hrvatsku Republiku Herceg Bosnu, – prvoborac protiv tadašnje političke vlasti Hrvata u BiH. Bit će ih još; kada nekoga dovedu na TV-u u neugodnu poziciju, napadni Hercegbosanske Hrvate i sve ti je oprošteno; kada se „vaga“ hoćeš li dobiti neku bolju fotelju, opet napadni Herceg Bosnu, kad se počne govoriti o ratnom profiterstvu, napadni Herceg Bosnu i bit će ti oprošteno …
Kako bismo za zasluge za predani rad protiv Herceg Bosne mogli nagraditi sve te prvoborce Hrvate, predlažem da se napravi registar takvih prvoboraca i objavi javno, baš kao registar branitelja. Javno, kako bi se moglo isključiti sve one koji sebi žele pripisati zasluge u rušenju te omrznute Hrvatske Republike Herceg Bosne.
Jer, ta Herceg-Bosna je, sram je bilo, uspjela očuvati hrvatski narod u BiH za vrijeme Domovinskog rata i dati nemjerljiv doprinos u obrani prostora od Maslenice do Boke-kotorske, a to je neopisivi zločin, s obzirom što je sve bilo činjeno da taj projekt ne uspije.
Također je ta Herceg-Bosna u najtežim trenucima, kada je JNA uništila odašiljače, preko sebe medijski povezala jug i sjever Hrvatske, na sebe primila udare JNA da bi rasteretila Hrvatsku i omogućila joj pripreme za oslobađanje okupiranih teritorija… poslala tisuće mladića u hrvatsku vojsku i policiju.
Pri obrani te Herceg Bosne, koju su Mesić, Manolić, Nobilo, Paro i Vidošević rušili, zauvijek je protjerano pola Hrvata u BiH sa svojih ognjišta, stradalo više Hrvata nego u Hrvatskoj… Valjda je zbog toga i trebalo sistematski uništiti!
Međutim, kako su tu Herceg-Bosnu rušili, tako je hrvatski narod u BiH bivao sve obespravljeniji, a nečija imovina sve veća i veća… Pa, neka se i iz toga razloga objavi gore spomenuti registar – neka se zna gdje su ti borci ratovali u Domovinskom ratu, na kojim su ratištima bili i na kojoj su poziciji sada. Jesu li možda negdje na prvoj crti bili ranjavani ili su ratovali u pretvorbenim ciklusima daleko od bojišnice!?
I, kome, na kraju krajeva, imamo zahvaliti za njihovo bogatstvo i trenutni položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini!!!
 
 
Milan Vidović/ hrsvijet.net