Utorak, 21 svibnja, 2024

Nadam se kako će moj odlazak pomoći SDP-u da odustane od diskriminacije Bosanaca i Hercegovaca

Must Read

Željko Komšić, koji je danas podnio zahtjev za brisanje iz članstva SDP BiH, izrazio je nadu da će njegov potez pomoći da vrh SDP-a BiH odustane od rješenja koja diskriminiraju ogroman broj Bosanaca i Hercegovaca i da će se vratiti favoriziranju rješenja koja garantuju ista prava svim građanima BiH.

– Vrijeme da se SDP vrati na ono što je obećavao građanima 2010. godine, navodi Komšić u pisanoj izjavi za Federalnu televiziju (FTV), u kojoj naglašava da svi moraju znati da ne može postojati partija ili osobni interes koji su važniji od države.

– Ukoliko ne dođe do promjene, onda je vrijeme za neke nove poltičke procese i političke činjenice u BiH, smatra Komšić.

Komšić, koji je izrazio neslaganje s najavljenim načinom riješavanja provedbe presude u predmetu Sejdić i Finci, danas je pismeno zatražio od predsjednika Općinske organizacije SDP-a Novo Sarajevo da bude brisan iz evidencije članstva ove stranke čime, kako je naveo, prestaje i formalno biti član SDP-a BiH.

Komšić je obnašao funkciju potpredsjednika SDP-a BiH i član je Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.( Fena)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -