Subota, 20 srpnja, 2024

Nabava pokretne bolnice pod lupom Tužiteljstva

Must Read

Republičko javno tužiteljstvo Republike Srpske formiralo je predmet u vezi s nabavom pokretne bolnice.

“Posebni odjel za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminala Republičkog javnog tužiteljstva formiralo je predmet u vezi s nabavom pokretne bolnice”, rekla je za “Nezavisne novine” Dragica Tojagić, tajnica Republičkog javnog tužiteljstva.

Kako je dodala, predmet je u fazi provjera, odnosno prikupljanja informacija i potrebnih obavijesti.

“Više informacija u ovoj fazi postupka ne možemo iznositi”, navela je Tojagić.

Podsjetimo, na sjednici Republičkog stožera za izvanredne situacije RS, održanoj 29. svibnja, donesen je zaključak da Institut za javno zdravstvo Republike Srpske traži jednostrano raskidanje ugovora s dobavljačem pokretne bolnice, poduzećem “Balkan global”, te povrat 4,2 milijuna KM, koliko je plaćena mobilna bolnica.

Kako je na konferenciji za novinare, nakon te sjednice, pojasnio Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, dobavljač nije ispoštovao dogovor.

“Dobavljač nije izvršio cjelokupnu isporuku kao što je bilo navedeno u ugovoru. Rok u ugovoru je bio 12 dana od dana njegovog potpisivanja. Neispunjenje ugovora vodi ka jednostranom raskidanju ugovora”, rekao je Zeljković./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

U Loznici likvidiran Albanac koji je ubio srpskog policajca

Potpredsjednik srpske vlade i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić priopćio je kako je likvidiran Faton Hajrizi, Albanac koji je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -