Published On: Čet, stu 19th, 2020

Na webinaru povodom 25 godina Daytona niz uglednika. I Mate Granić…

U subotu, od 16.00 do 17.30 sati, u organizaciji Nacionalne federacije kulturnih zaklada hrvatskih Amerikanaca (NFCAFC), održat će se webinar povodom 25 godina potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma na kojem će govoriti niz istaknutih osoba iz političkog i društvenog života.

Cilj webinara je analizirati Daytonski mirovni sporazum, njegovu povijest i budućnost.

Na webinaru će govoriti Peter Galbraith, bivši veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj, koji će se osvrnuti na Daytonski i Erdutski sporazum.

Mate Granić, bivši ministar vanjskih poslova Hrvatske će govoriti o ulozi Republike Hrvatske u kreiranju Daytonskog sporazuma.

Članica Europskog parlamenta i zamjenica predsjedatelja Odbora za vanjske poslove Željana Zovko će govoriti europskoj perspektivi BiH te o nadolazećim lokalnim izborima u Mostaru.

Luka Mišetić, odvjetnik američke odvjetničke tvrtke “Squire Patton Boggs” će govoriti o tomu kako su HV, HVO i ABiH vojnim operacijama na terenu omogućili da uopće dođe do potpisivanja Daytonskog sporazuma.

Dražen Barbarić, s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru će govoriti i problematici odnosno manjkavostima Izbornoga zakona koja su vezana za Daytonski sporazum.

Ed Joseph, viši znanstveni suradnik s Johns Hopkins School of Advanced International Studies, će moderirati razgovor.

Na poveznici se možete registrirati kako biste pratili webinar.

NFCAFC je krovno tijelo koje okuplja nekoliko glavnih organizacija američkih Hrvata.