Published On: Pet, ožu 31st, 2023

Muzeja HVO-a će biti radi časnih trenutaka hrvatske povijesti u BiH

Hrvatska udruga logoraša Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) priopćila je u četvrtak kako ne mogu ostati nijemi na “gromoglasnu šutnju onih koji bi argumentima trebali ukazati na potpunu institucionalnu ispravnost i poštovanje odluka nadležnih državnih tijela, a kojima bi demaskirali pokušaje politiziranja i izazivanja tenzija povodom početka obnove zgrade i izgradnje Muzeja HVO-a na prostoru vojarne ‘Stanislav Baja Kraljević‘ u Mostaru”.

U priopćenju ističu kako je Odluka o obnovi zgrade vojarne i izgradnja Muzeja HVO-a donesena “potpuno zakonski, pravno i u suglasju, poštujući sve tri bivše vojne komponente koje su 2006. godine ušle u sastav Oružanih snaga Bosne i Hercegovine”.

“Muzeja Hrvatskog vijeća obrane će biti radi naše djece i radi osoba koje su nas svojim životima zadužili da se ne zaborave, a u njemu će naša djeca i naraštaji iza nas učiti o časnim trenutcima hrvatske povijesti u Bosni i Hercegovini koja je i naša Domovina”, napisano je u priopćenju.

Istaknuto je kako je logor za Hrvate “Muzej” u Jablanici 2020. godine, kao i porušeni most na Neretvi, obnovljen kroz projekt “Zanimljivi muzeji” i financiran sredstvima Europske unije, a gdje se ne spominju ratni zločini nad hrvatskim logorašima. Dalje su spomenuli logor za Hrvate Bijelog Polja kod Mostara koji danas nosi naziv OŠ “Bijelo Polje” te u kojoj se nesmetano odvija obrazovno-nastavni proces.

“Jedan od najtežih logora za Hrvate Konjica je Sportska dvorana ‘Musala’ koja je obnovljena 2019. godine kroz projekt Agencije za ekonomski razvoj i financirana sredstvima Federalnog ministarstva kulture i sporta, Vlade HNŽ-a i Općine Konjic, gdje se nesmetano odvijaju sve nastavne aktivnosti i sportski događaji”, navodi se.

Dalje stoji kako je “najteži logor za Hrvate Grada Mostara i okolice bio logor ‘IV Osnova škola’ u Mostaru gdje se sada nalazi Općinski sud u Mostaru”.

“Logor za Hrvate i Bošnjake u kasarni u Bileći nakon rata je obnovljen i nosi naziv kasarna ‘Bilećki borci’ u kojem se obilježavaju svečane obljetnice Hercegovačkog korpusa VRS. U logoru Bileća, presudama Suda BiH, utvrđeno je činjenje ratnih zločina nad Hrvatima i Bošnjacima Mostara i Stoca 1992. godine”, istaknuli su, između ostaloga u priopćenju.

Svi navedeni objekti, kako su naveli iz udruge, obnovljeni su sredstvima stranih vlada ili država, kao i sredstvima svih korisnika županijskih, federalnih i državnih proračuna. Iz udruge su napomenuli kako se danas u tim objektima nesmetano odvijaju različiti društveni procesi.

“Kao bivši zatočenici, poštujemo poginule žrtve bošnjačkog naroda, ne negiramo da su na tom mjestu 1993. godine bili zatočeni, da svim nevinim žrtvama treba odati pijetet, ali također slijedom gore navedenih logora za Hrvate koji su obnovljeni mnogo prije i koji danas služe određenoj društvenoj svrsi, želimo istaći da mi poštujemo institucije i odluke svih državnih tijela, jer to je vid poštovanja vlastite države, iako se s tim odlukama mnogo puta i ne slažemo”, navedeno je.

U priopćenju su još naglasili kako je Hrvatsko vijeće obrane, čiji su vojnici također bili muslimanske i srpske vjeroispovijesti, početkom agresije prvo stalo u obranu Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda./Fena/HMS/

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
61 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Anonimac

Halooo cijeli svijet ce cuti za ovo….saljemo tekst i slike svima na svijetu …svakoj novini i svakom parlamentu…

Ramo Potoćarlija

Super. Sad nastavi kmečati.

Ramo Potoćarlija

Kme k m e e e e e e…. U a a a a a h…A l l a h u ….dragi šta nam hovo rade… Heljp Incko dženosajd! Heljp Muniraaaaaa hebo te ono sunce i tabutijada….

Majko Kjajevic

..Tišu KATOLIČKI teroristo PORVACENI bošnjo katoličke crkve stariji su u Bosni CIGANI od tebe i imaju vece pravo konstitutivnog naroda a branili su BOSNU od takvih Porvacenih blenta MACEKOVACA na lažnoj historiji SH AGRESIJE NA BOSNU I BOSNJAKE….

Maček-Cvetković🇭🇷🇷🇸

⚠️WTC⚠️11 09 2001⚠️ISIL⚠️AL QAEDA⚠️

Katarinin predak

Treba samo tačan broj prognani, i ubijeni povratnika. To je bar lako provjerit. Imal grada da nije stradao Hrvatski povratnik?

Anonimac

Prognanih i ubijenih! Opismeni se ,covjece.

Anonymous

Kad im posaljete prvo ce posilljku pregledati ekipa za antiteroristicko djelovanje u slucaju da se radi o pismu bombi. Toliko na zapadu cijene sta im talibani salju.

2 months ago zadnji put uredio Anonymous
Ebu Omar bin Khattab - Gornja Maoča

Može li mi neko dati tačnu adresu ovog muzeja?

Banovina Hrvatska🇭🇷

⚠️WTC⚠️11 09 2001⚠️ISIL⚠️AL QAEDA⚠️

Josip Broz TiTo🇭🇷

Vas islamističke čergare ćemo posebno derati u to budi siguran i naravno države dobit nećete nikada pa ni tada ala ćemo vas razyebati,znamo gdje ste! Stvarno mislite da će te tu ostati i preživjeti😄

Majko Kjajevic

Tišu katolički teroristo PORVACENI bošnjo katoličke crkve
..

Banovina Hrvatska🇭🇷

⚠️WTC⚠️11 09 2001⚠️ISIL⚠️AL QAEDA⚠️

Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju

Porvatim ti ga mamički “u bulju bre”!

Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju

Zaboli nas kita što ćete se sramotiti po cijelom svijetu. Samo kmečite, to je u duhu vaše hebene islamske tradicije.

Sigismund Tomašević Kotromanić - Ishak-beg Kraljev

Muzeja HVO-a će biti radi časnih trenutaka hrvatske povijesti u BiH
__________________________

a takvih trenutaka je bilo VEOMA MALO !!

2 months ago zadnji put uredio Sigismund Tomašević Kotromanić - Ishak-beg Kraljev
Mujguri 93.

Kome se opravdavate da mi je znati? Turcima, pardon, tzv. bošnjacima se opravdavate! Njima se ne treba opravdavati jer su njihove žrtve dobile zadovoljštinu na sudu, dok hrvatske žrtve od njihove ruke ne da nisu dobile zadovoljštinu na sudu, nego ih oni niječu kao da ih nije ni bilo. Muzej izgradite i otvorite, te u njemu izdvojite prostoriju s imenima zatočenih i ubijenih logoraša u muslimanskim logorima za Hrvate, jer Turci, pardon, tzv. bošnjaci već sada tvrde da oni nisu imali logore, te da je njihova borba bila časna. Što tek od njiHa očekivati za sto godina?

Brčak

To vam je sve kazna bozija jer ste izdali Bošnjaštvo.

Mujguri 93.

Turence, ne može se izdati ono što ne postoji i što nikada nije postojalo kao narodna kategorija! Tzv. bošnjaci kao narod nikada nisu postojali. Naziv Bošnjak je za vrijeme Turaka imao isto značenje kao danas naziv Bosanac. Jezičnom evolucijom početkom 20. stoljeća je naziv Bošnjak prerastao u naziv Bosanac. Potpuna asimilacija naziva Bošnjak u naziv Bosanac završila je za vrijeme Kraljevine Jugoslavije.

Ramo Potoćarlija

U vrijeme turaka nikakvi bošnjaci nisu postojali, pa ne mogu postojati ni danas, a ni ubuduće.

Majko Kjajevic

POSRBLJENI i PORVACENI BOSNJACI postali SRBI i Rvati zvanično popis KRALJEVINE SHS 1921/22…DIJASPORCI SU STARI CCA 100 GOD.

Anonimac

Eto ti postojis retardirani skutorcicu.

Banovina Hrvatska🇭🇷

⚠️WTC⚠️11 09 2001⚠️ISIL⚠️AL QAEDA⚠️

Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju

Nabijem na kitu tebe i tvoje bošnjaštvo!

Anonimac

Tisu skutorcicu retardirani. PS nabij ga materi.

2 months ago zadnji put uredio Anonimac
Bog Bosna i Bosnjaci

Mi Bošnjaci smo čisti dokaz da je smo autohtoni narod, borbeni i nemoze nas niko okrenuti od naše zemlje Bosne i Hercegovine. Volimo je svim svojim srcem. Ovi sto vole Srbiju i Hrvatsku nisu Bosnjani nego doseljenici, sami to pokazuju jer ne vole BiH. Živjela naša draga država Bosna

Mujguri 93.

Vi tzv. bošnjaci ste čisti dokaz da bi qvislinzi u Norveškoj i kolaboranti u Francuskoj postali narod da je kojim slučajem Hiiććin RRajjhh potrajao dugo kao što je potrajalo Osmansko carstvo. 

Ramo Potoćarlija

B a lj a d…može postavljati uvjete u onoj svojoj p r i p i z d i n i od kanistera 23,7%. I nigdje drugo.

DataHRHB

Muslimanski dio je 23,3% a ne 23,7% to je Herceg Bosna!

Ramo Potoćarlija

Bgm, ako Babo ne bude htio s njima, ostat će im 18.7%

Bojovnik 1. gardijske HVO-a "Bušići" (bez ruke)

Ne bih se ja zezao sa Bošnjacima – njih je preko 55% u BiH a nas Hrvata jedva ima 9%, to nam je uradio Mate Boban, jedna ljudska truhlovina koja nije imala hrabrosti postaviti svoju vladu u Mostar već je pobjegao u Grude, to jasno pokazuje kako nije imao pouzdanja i povjerenja u naš HVO, dok je nas ostavio da ginemo za njegov “glavni” grad koji je kad-tad morao pasti zbog njegove nesposobnosti upravljanja vojskom.

Maček-Cvetković🇭🇷🇷🇸

Syebat ćemo vas islamiste i turčiće ovako i onako i niste nikakva većina već šaka jada stisnuta na 23% a to je nama phickin dim,osvrni se oko sebe pa češ vidjeti tko je većina moje tursko krme što se umislilo da su nekakva većina i da još bude smješnije bulaznite o nekakvom izmišljenom genocidu kojeg nije bilo već su vas Srbi izmlatili,sažvakali i ispljuvali moji turski krmčići i dahije tako vam je to a vi ste jadni,nemoćni i plisnavi za učiniti bilo što pa se vi nastavite kopunjiti islamisti dok vas ne povalimo a hoćemo!

Ramo Potoćarlija

Zalažem se da muzej bude visok najmanje koliko i mostarska katedrala. Eto, možda koji metar manje.

Ramo Potoćarlija

Sejdo: “Neeeeće se ba graaaaditi taj muzej….ja ću bolan leći pred baaagere….”

bih laden

🤣💦🤣💦🤣💦

HrvojeHrvatinićHrle🇭🇷

Jeli to netko pokušava nešto nama ko zabranit da im se nayebemo m.a.j.k.e đihadističke,marva turska se pokušava upetljati ali su slabi,nejaki nešto i naravno naš HVO tj Hrvatsko Vijeće Obrane kao i naša Hrvatska Vojska je naš ponos!

Bojovnik 1. gardijske HVO-a "Bušići" (bez ruke)

Ja mislim da mi iz HVO-a nismo zaslužili muzej, mene je i danas stid kakav su fijasko naše HVO snage zajedno sa snagama Hrvatske vojske doživjele u Uskoplju… Bošnjaci su jedva municije imali, a Tuđman nama poslao i najelitnije gardijske brigade, i Tigrove i Pume. Mi nismo ni krenuli a već su nam unišili 3 oklopna transportera koji su pokušavali probiti obranu Armije i ući u grad. Sjećam se da je predsjenik Tuđman bio jako ljut na Janka Bobetka zbog velikih ljudskih i tehničkih gubitika u Uskoplju, čak nas je i jednom ismijavao i govorio da “nismo dorasli ni Muslimanima koji se jedva čime imaju obraniti”…

Banovina Hrvatska🇭🇷

⚠️WTC⚠️11 09 2001⚠️ISIL⚠️AL QAEDA⚠️

Brčak

Svaka cast na iskrenosti.Respekt!

Anonimac

comment image

Brčak

Muzeja tzv.Hvo ce biti uvijek da se prisjetimo uvijek U.Z.Poduhvata.

Maček-Cvetković🇭🇷🇷🇸

⚠️WTC⚠️11 09 2001⚠️ISIL⚠️AL QAEDA⚠️

Ramo Potoćarlija

Ti si jarane živi spomenik mutnih rabota svoga prapradede kvislinga…. i podsjetnik na njegovu izdaju.

Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju

Ja sam ponosni kvisling. Nema većeg zadovoljstva doli izdati i posrati Bosnu.

Majko Kjajevic

Ma yebe SKUTORE kosovac ,…tovar

LEPI SRBA

I MI SRBI OTVARAMO RATNI MUZEJ U PANCEVU.ZA MUZEJSKE ESPONATE IMAT CEMO PAR FERGUSON TRAKTORA ZA POCETAK.

SRBIJAAAAAAA BRE

Ramo Potoćarlija

Ti možeš otvoriti Mišji muzej u trezoru.

bih laden

Tebe, u tom muzeju, ćemo preparirati i staviti u stakleni kafez, ko Lenjina-da budeš exponat od kakvih ljudskih nakaza su se Srbi morali braniti.

HR🇭🇷HBojovnik

🇭🇷✋️🙋‍♂️🥰

Anonimac

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Kajfa

🤣🤣🤣🤣

Majko Kjajevic

Srebrenica je ZAJEDNICKI SRPSKO HRVATSKI ZLOCIN genocida, SAMO STO SU DIREKTNI IZVRŠIOCI SRBI A HRVATI INDIREKTNI I SUUČESNICI ZLOČINA, IZUZEV DIJELA HVO KOJI NIJE SLUZIO DOGOVORU TUDJMAN MILOŠEVIĆ KARADJORDJEVO ljeta 1991 ,o rasturu JUGE radi podjele Bosne i uništenja Bosnjaka.

bih laden

Srebrenica je zajednički Klinton-Alija zločinački poduhvat. Kao V. Miskina, Markale1,2. Sve u cilju da se ocrni srpska strana i iznađe izgovor za bombardovanje srpskih položaja.
Žrtvovanje sopstvenih civila, radi ostvarenja ratnih ciljeva, je jedan od načina ratovanja islamista.

Majko Kjajevic

Ćosić kaže da SRBI lažu da bi opstali, i da je laz osnova egzistencije srbina djikana

bih laden

Kontext u kojem je to rečeno ?
Vama laganje dođe kao mentalna ONANIJA.

HR🇭🇷HBojovnik

pusti vodu kakire smrdljivi

Nisam kriv !

Phopiššamm ti se na SSrebrenicu ! ! !
Sad je SreBREenica ! ! !

Bog Bosna i Bosnjaci

https://www.youtube.com/watch?v=cXsy3uaEdG4

Hrvat priznao: katolici u Bosni su na silu primali katolicku vjeru

Jako poucno.

Hvala, prijatno i dovidjena!

Covjek rece u par recenica, ono ono sto Bosnjaci vec generacijama govore.

Anonimac

Djelovanje HVO-a je sramni dio hrvatske povijesti.

Banovina Hrvatska🇭🇷

⚠️WTC⚠️11 09 2001⚠️ISIL⚠️AL QAEDA⚠️

Mosad

Ahahaha kako vas Hrvati mapiraju,sigurno postoji razlog!? Lociraju vas samo tako dok vas ne zaskoče a niste ni svjesni toga