Petak, 19 travnja, 2024

'MUSLIMANI NISU KRIMINALCI' Sirijski pobunjenici pripremili borce ISIS-a za smaknuće, a onda iznenadili svijet

Must Read

Sirijski pobunjenici, pripadnici Fronte Levanta, poredali su borce Islamske države za smaknuće. Spustili su ih na koljena i prislonili ih pištolje na zatiljak. Međutim, onda su iznenadili i same ISIS-ovce, ali i poslali i poruku svijetu kako postupati sa zarobljenicima

Na internetu je jučer objavljen video u kojem se sirijski pobunjenici pripremaju pogubiti zatočenike Islamske države. Međutim, obrat se događa u zadnjoj sekundi kada ih poštede i umjesto u smrt, pošalju i u zatvor.
Islamisti na početku filma sjede u tamnim sobama i ‘priznaju’ svoje zločine. Kako su mnogi primijetili, ovaj video uradak jako nalikuje propagandnim materijalima kakve inače ISIS objavlljuje.
Zatim ih izvode van, poredaju i spuste na koljena. Islamistima se pištolj nalazi na potiljku glave i baš kada sve navodi na zaključak da će biti smaknuti, Sirijci skidaju maske sa svojih lica, spuštaju oružje, a na ekranu piše Muslimani nisu kriminalci.
Iako su autori ovog videa dali do znanja kako korektno postupaju sa zarobljenicima, svjetski mediji naglašavaju kako ne znamo što se dogodilo nakon snimanja.
Sirijski pobunjenici iz videa pripadaju Fronti Levanta, poznatoj i kao Jabhat al-Shamiyya, koja se zalaže za sirijsku državu prema šerijatskim zakonima. Međunarodna zajednica ih doživljava kao ‘umjerene’.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -