Muškarac u bolnici – Sumnja na korona virus u Tomislavgradu

Kako su za Bljesak.info potvrdili u Domu zdravlja Tomislavgrad, radi se o mlađem muškarcu koji se u njihovu ustanovu javio zbog sumnji na korona virus, a koji je proteklih dana boravio u Italiji.

Zbog sumnji na zarazu korona virusom jedna osoba iz Tomislavgrada prevezena je u ponedjeljak ujutro na Kliniku za infektivne bolesti SKB Mostar.

Kako su za Bljesak.info potvrdili u Domu zdravlja Tomislavgrad, radi se o mlađem muškarcu koji se u njihovu ustanovu javio zbog sumnji na korona virus, a koji je proteklih dana boravio u Italiji.

”Mlađi muškarac iz Tomislavgrada je jutros oko 10 sati primljen u našu sobu za izolaciju zbog sumnji na zarazu korona virusom. Nakon uspostavljenog kontakta, u dogovoru s našim liječnicima epidemiolozima, sanitetskim vozilom je prebačen u Sveučilišnu Kliničku bolnicu u Mostar”, rekla je za Bljesak.info dr. Ana Brnas, liječnica Doma zdravlja u Tomislavgradu.

Mladić je unatrag 14 dana boravio u talijanskoj pokrajini Veneto, te su mu se simptomi pojavili nakon povratka u Tomislavgrad.

S pripravnim timom koji je obučen za ovakve situacije, sanitetskim vozilom, iz Tomislavgrada je prebačen u SKB Mostar gdje ću mu uzeti uzorak koji će, po već ustaljenoj proceduri poslati u KCU Sarajevo na analizu.

”Nakon dva dana ćemo imati rezultate, odnosno je li pozitivan ili ne”, rekla je dr. Brnas.