Published On: Ned, lis 11th, 2015

MUŠIĆ: Koalicija SDA-SBB- HDZ BiH je najbolji potez u posljednjih 10 godina!

Edin Mušić, potpredsjednik SDA i predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, rekao je u razgovoru za „Dnevni avaz“ da je cilj nove koalicije SDA, SBB-a i HDZ-a BiH, kada je u pitanju Federacija, potpuna stabilizacija prilika u ovom entitetu.

Mušić je kazao da je za provođenje reformskih zakona potrebna stabilna parlamentarna većina, koja je već godinu narušena i bukvalno ne postoji.

– Ovo smatram najodgovornijim i najozbiljnijim potezom koji se čini prema građanima u posljednjih desetak godina. Ja, prije svega, cijenim ovdje jednu veliku odgovornost stranaka da se postigne stabilizacija prilika u državi. To je suština svega. Parlamentarna demokracija mora zaživjeti u punom kapacitetu. No, ona je narušena i neophodno je da profunkcionira – smatra Mušić.

Potpuna stabilizacija prilika u državi te nova stabilna većina, jaka i odgovorna, dovest će do kvalitetnog provođenja reformi, istakao je Mušić.

– Bez kvalitetne većine nema ni kvalitetnog provođenja Reformske agende, koja je izvorno bazirana na britansko-njemačkoj inicijativi. Ovo je jedan dobar pokazatelj da se ide ka iskrenom opredjeljenju za provođenje akcijskog plana usvojenog u oba doma Parlamenta FBiH – kaže Mušić.

Ova konstelacija snaga koja je na pomolu može iznijeti reforme koje se traže od Federacije, smatra predsjedavajući Zastupničkog doma.

– Ove stranke u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH imaju više od 60 zastupnika. To je jedna vrlo stabilna parlamentarna većina koja jamči provedbu svih ovih namjera. Naš cilj i djelovanje je podizanje razine kvaliteta života građana – ističe Mušić./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare