Published On: Mon, Jul 3rd, 2017

Mrsić poručio Komadini: Tvojoj izjavi o ustašama i partizanima mjesto je u prošlom stoljeću

Saborski zastupnik SDP-a Mirando Mrsić, odlukom vrha stranke nedavno smijenjen sa čelnog mjesta jednog saborskog obdora, u nedjelju navečer žestoko je reagirao na tvrdnju koju je nekoliko sati ranije izrekao potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina

‘Ako SDP postoji samo zbog ustaša i partizana onda takva stranka nema budućnosti u modernom društvu! Upravo to čini razliku između SDP-a za kojeg se zalažem i kakvog želim, a želim SDP kojem je napredak društva na prvom mjestu’, poručio je Mirando Mrsić reagiravši na intervju Zlatka Komadina na N1 televiziji, koji je u jednom trenutku rekao kako SDP neće propasti sve dok je ustaša i partizana.

‘Današnji intervju na N1 potpredsjednika SDP-a Zlatka Komadina trebao je poslužiti da popravi štetu koju je opet u javnosti izazvao Davor BernardićDavor Bernardić smjenama u Klubu zastupnika, dodatno produbljujući podjele u stranci. Komadinina izjava da SDP ne može propasti jer mi imamo ustaše i partizane je izjava kojoj je mjesto u prošlom stoljeću, te se ovakvo viđenje politike svodi na netoleranciju, podjele i bezperspektivnosti. Ako je to sukus rada i djelovanja stranke onda ta stranka – ponavljam – nema budućnosti. SDP postoji i treba opstati kao jedan od temeljnih faktora u razvitku demokracije naše zemlje.

Želim SDP koji zastupa antifašizam, koji se zalaže za ljudska prava, prava manjina, prava ljudi koji rade i žive od svog rada. SDP koji se zalaže za slobodu govora i jasno ograduje od netolenrancije i bilo kakve vrste nasilja. Svesti to na partizane i ustaše je velika zabluda!