Published On: Sri, ožu 6th, 2013

Mrkić: Josipović spreman za Nikolića

Beograd – Ivo Josipović je spreman da se sastane sa Tomislavom Nikolićem, ne postavlja preduvjete, i poslao mu je srdačne pozdrave, kaže Ivan Mrkić za Politiku.
Šef srpske diplomatije, koji se nedavno sastao s Josipovićem, rekao je da je s njim razgovarao o nestalim osobama i da se hrvatski predsjednik posebno interesirao za rješavanje pitanja izbjeglica.
“Pitao me je i da li procjenjujem da ćemo stići do točke da povlačimo tužbe pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu”, izjavio je Mrkić u intervjuu za Politiku, uz ocjenu da je u Zagrebu “naišao na dobar prijem i suradnički odnos s hrvatske strane” .
 
Upitan je li Josipović spominjao svoj ​​eventualni susret sa predsjednikom Srbije, Mrkić je odgovorio: “On je vrlo jasno izražavao svoju spremnost da se sretne s predsjednikom Nikolićem”, a na konstataciju novinara da do sada nije bilo tako, i da je Josipović tražio od Nikolića da se prvo odrekne svoje četničke prošlosti, Mrkić je izjavio: “Ništa od toga nije spomenuto”.
 
“On je najsrdačnije pozdravio predsjednika Nikolića. Bio je vrlo konstruktivan u želji da se poboljšaju odnosi. Podržao je Srbiju u svakom pogledu, rekao je da Europska unija treba nam da datum, da smo to zaslužili. To je njegova pozicija u odnosu na Srbiju “, rekao je šef srpske diplomacije. Prema njegovim riječima, sve ovo što se događa između vlada u Beogradu i Zagrebu je “pripremni rad na susretu dva predsjednika koji će doći sam od sebe ako stvorimo uvjete “. “Ne postoji otpor susretu na vrhu, pogotovu nije postojao s naše strane”, izjavio je Mrkić.