MOŽE LI SCHMIDT POMOĆI BH TURIZMU? Umjetnik iz Njemačke tvrdi da je Parlament, a pola države mu vjeruje! Nije li to samo po sebi turistički hit?

Projekti Međugorje i Visoko, dokaz su da dobro koncipirane ideje, provedene u praksu, daju plodova. I da je kapitalizam doista nešto božanstveno, predivan sustav, u kojem se lijepo ukomponirana riječ, ideja, ideologija, gotovo čudom, pretvaraju u profit.

Niz je drugih mjesta u BIH koje nitko nije znao brendirati prije rata kao turističke dragulje, a oni to danas definitivno jesu . Uzmimo samo Kravice. Što je Hercegovina i.mala od njih prije rata? Danas su pak pravi dragulj.

No turistička atrakcija o kojoj se malo govori a mogla bi se brendirati kao nešto posve jedinstveno za BIH jeste Schmidt. I ured OHR-a

 

Posjetite zemlju u kojoj je turist iz Njemačke suspenirao Parlament a sebi uzeo to ime te njome suvereno vada, dok domaći narod tu ,prihvaća njegovu zajebanciju,i država funkcionira baš tako, kao konceptualni projekt zajebancije s  narodom, međunarodnim pravom, ono ešto kao Anarhija par excelllance, potpuno nešto novo s čim se ne može porediti niti Danska Christianija.

Ukratko sustav postoji, formalno, zakonodavni, izvršni, sudski, no sve procese u zemlji određuje nekoliko stranih koneptualnih umjetnika koji su se proglasili faraonima.

Vrh zajebancije je da su u početku donosili samo odluke. Nešto kao kućni red , priručnik za ponašanje domorodaca. A sada su donjeli zakon da nepoštivanje njihove odluke predstavlja krivično djelo.

Zakone inače u zemljama donose Parlamenti.

U BIH ne. U BIH zakone nameće par stranih turista, koji su se proglasili umjetnicima, I dali si ime “Palament”

 

Ako ovo nije turistički hit, ne znamo onda što jest?