Published On: Čet, srp 15th, 2021

MOŽDA DA “DAMA” OVO SVE I OTPJEVA? Primadona sarajevske opere psuje ko Turčin prije Mohačke bitke. Kako im tek zvuče obične mahaluše?

Margit Tomik-Levy, primadona opere sarajevskog Narodnog kazališta, uputila je putem Facebooka otvoreno pismo Zoranu Milanoviću, predsjedniku Republike Hrvatske zbog njegovih najnovijih  izjava o Bosni i Hercegovini.

U pismu je brutalno izvrijeđala Milanovića nazvavši ga svakojakim imenima. Poručila je kako Milanović hrabri potomke ustaša, da je đubre od čovjeka i smeće od političara.

“Šta ono reče, tko je zadnja rupa na svirali? Okreni se oko sebe jado. Vidjet ćeš da vam sve propada, da je sve u neredu, da nemate ruku koja će vam ponuditi pomoć. BiH je u užasnim teškoćama zbog vas, predsjednika banana države i četničkog režima preko Drine”, stoji između ostalog u otvorenom pismu Margit Tomik-Levy

Brojne kritike je uputila na račun predsjednika Hrvatske, a njeno ogavno pismo prenosimo u cijelosti iz razloga jer nas zanima koliko će to objektivnih sarajevskih medija osuditi ovakav prostački govor ne mržnje nego primitivizma.

Treba li naglasiti da su svi sarajevski portali ovaj primordijalni neandretalski izlet u pravo građanstva uzdigli na nivo vrijednosti i da je danas širom “Građanske, uljuđenje BIH” ovaj tekst masovno pozdravljen? Eto to je to što bi nama popovalo o građanskoj i što bi da mu služimo.

Vrijeđao BiH

“Čitav jučerašnji dan sam tražila makar jedan razlog da persiram ne dobro došlu osobu u BiH, međunarodno priznatu državu prije Hrvatske (ma, da je i sekundu prije priznata, prije je i točka) i povijesno stariju bar jedan vijek. Nisam ga pronašla. Ne može biti ništa razlog za uljudnost prema gostu koji vrijeđa državu, u koju je bez pitanja došao. Meni on liči na ove teroriste koji se umiješaju u gomilu migranata. Ne mogu mu poštovati ni funkciju predsjednika.

Biti predsjednik ozbiljne države je jedna, a biti predsjednik banana države, je sasvim druga stvar. Meni je to nalik funkciji poslovođe u kineskim marketima. Ima svega, od igle do lokomotive, ali ništa ne vrijedi pet para. Dakle, kakva država takav joj i predsjednik. Šega živa od obadvoje. Zorane, nesrećo jedna! Ima jedna stara bosanska riječ za takve kao ti. NAHOD. Čovjek koji dolazi nepozvan i uglavnom neželjen. Davi ukućane bedastim pričama, a nakon njegovog odlaska uvijek nešto u kući fali…

“Smeće od političara”

Pričaš da nisi nacionalista, a došao si u posjetu najcrnjim nacionalistima fašističke proveniencije. Lupetao si nešto o evropskim vrijednostima, a zagovaraš kleronacionalisticki ustroj države sa kojom ti nemaš ama baš ništa. I, ti kao fol Europejac. Idi, Zorane ne nasmijav nas. Ti si šega od čovjeka, a smeće od političara. Jadan ne bio, Hrvatska je sramota EU, najsiromašnija, najprimitivnija, najzaostalija… Po svim parametrima ste najgori u EU.

“Hrvatska samo stvara sukobe”

Politika Hrvatske je da stvara sukobe gdje god stigne. Ni sa jednim susjedom nemate prijateljske odnose osim sa fašistom Orbanom koji vam je maznuo INU, a još će ponešto, ako Bog da. Kakav si ti eurokenjac kada ne poštuješ njihove vrijednosti, ne priznaješ presude haškog tribunala, ne vidiš zločine svog naroda, rehabilitiraš zlikovce krvavih ruku. Htio ti ili ne, Hrvatska je dio UZP, Herceg Bosna je tvorevina UZP, haški osuđenici su ratni zločinci… Slavi ih slobodno. Svijet zna o vama sve. Možeš lagati sebe i šačicu okorjelih fašista, nitko ti ne vjeruje od čestitih Hrvata.

“Sve vam propada”

Šta ono reče, tko je zadnja rupa na svirali? Okreni se oko sebe jado. Vidjet ćeš da vam sve propada, da je sve u neredu, da nemate ruku koja će vam ponuditi pomoć. BiH je u užasnim teškoćama zbog vas, predsjednika banana države i četničkog režima preko Drine. Da vi i neuki, nepismeni bošnjački nacionalisti ne podržavate ove vođe nacionalnih torova, BiH bi za vas bila Švicarska.

“Đubre od čovjeka”

Samo ti nastavi sa tim HDZ ološem, pokaži jasnu sliku kako si đubre od čovjeka. Na izborima si pobijedio našim glasovima, kao kandidat SDP-a. Nisi ni stigao u predsjedničke dvore, a već si navukao crnu uniformu. Ne koketiraš sa liderima HDZ-a ali sa njihovom politikom i politikom zaostalih ekstremnih desničara si blizak, kao nokat i meso.

Jadan si ti kada te slave u Hercegovini (gdje nitko nije glasao za tebe) i ekstremno desni otpad u Hrvatskoj. Da ti misliš dobro Hrvatima, ne bi se smucao po Hercegovini gdje se pola njih pozdravlja sa ZDS nego bi otišao u Fojnicu kod dobrih bosanskih franjevaca da te nauče nešto korisno, ili u Banja Luku kod kardinala Komarice da ti kaže kako je Hrvatima kod tvog jarana Dodika u RS. Da imaš išta ljudsko, otišao bi da vidiš logore u Dretelju, Gabeli, Čapljini, na heliodrom – gdje su se ti tvoji sugovornici iskazali u svim zločinima kojih se ni Pavelić ne bi postidio…

“Hrabri potomke ustaša”

Ne, dobri ljudi tebi ne trebaju. Ti si došao da zakuhaš, da potpiriš vatru nacionalizma da ohrabriš potomke ustaša. Pretpostavljam da ćeš se sada ironično smijati i reći “koja je ovo budala”. Imaš pravo. Budala sam i izvinjavam se mojim štovateljima što sam na društvenim mrežama agitirala za tvoj izbor i pripomogla da dobiješ bar 500 glasova više. Ali i ja se tebi smijem i rugam gdje god i kad god vidim tvoju sliku. Čak sam jednu stavila na vrata špajza da mi unuci ne kradu kolače. Plašim djecu sa tobom.

“To je za psihijatrijsko promatranje”

Ti si svjestan da si ukoljica, prznica i bezobrazan čovjek. Uživaš što si takav. Ali, doći u državu koja taj dan obilježava užasan genocid i vrijeđati je, nije bezobrazluk, to je za psihijatrijsko promatranje. Trebali su te bar u obitelji upozoriti na to. Ajde jadan, idi svojim putem i okani se BiH. A, prijetiti možeš svojoj materi, ne BiH, u BiH te se nitko ne boji. Kukavica si, čak si rat izbjegao jer si baja samo na jeziku. Siti smo mi i naših nacista, taman nam još ti fališ.

“Sav si ulojen”

P.S. Sapun ti ne dam. Kupi sebi i sapun i parfem. Pošto mi ne djeluješ kao higijenski čistunac, nekako si sav ulojen, zapamti, prvo sapun 2-3 puta pa onda parfem. Na našu žalost BiH se usmrdjela od truleži tvojih miljenika i drugih nacionaliste, pa se tvoj elegantni miris hijene nije posebno osjetio, poručila je Margit Tomik-Levy.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x