Published On: Ned, pro 2nd, 2018

Mostarka tužila BiH Europskom sudu za ljudska prava zbog neodržavanja lokalnih izbora

Irma Baralija tužila je Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu državu Bosnu i Hercegovinu zbog neodržavanja lokalnih izbora u Mostaru.

Detalji tužbe javnosti će biti objavljeni na konferenciji za medije u ponedjeljak ispred mostarske Vijećnice. Magistrica političkih znanosti i profesorica sociologije Irma Baralija kazala je kako su razlozi tužbe potpuno jasni.

“Moje pravo da biram i budem birana za vijećnicu u Gradsko vijeće Grada Mostara, prekršeno je i 2012. i 2016. godine. Nažalost, u istoj situaciji se nalaze i svi ostali punoljetni građani i građanke Mostara. S obzirom na to da država Bosna i Hercegovina svih ovih godina nije učinila ništa da spriječi i sankcionira ovo kršenje naših prava, bilo je samo pitanje vremena kada će doći do pokretanja tužbe protiv ove i ovakve države pred Sudom za ljudska prava u Strasbourgu”, izjavila je Baralija za Klix.ba. Podsjećamo, posljednji lokalni izbori u Mostaru održali su se u listopadu 2008. godine, a ovaj grad je bez Gradskog vijeća od 2012. godine.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare