Published On: Wed, Jul 26th, 2017

Mostar je trebao biti domaćin novog početka pregovora, ali…ni Radončić neće doći

Lider SBB-a je u telefonskom razgovoru s predsjedateljem Predsjedništva BiH Draganom Čovićem rekao kako ni on neće doći na radni ručak u Mostar ukoliko se tamo ne pojavi i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, jer se time gubi politički kapacitet i smisao cijele namjere da se razgovara u što širem sastavu, objavio je Dnevni avaz.

Radončić je rekao kako je Izetbegovićevo otkazivanje ”način da zaoštrenom retorikom nastavi predizbornu kampanju koju već mjesecima preuranjeno vodi”.

Naime, SDA je službeno priopćila kako Izetbegović smatra ”da je neprimjereno razgovarati u krnjem sastavu i u atmosferi u kojoj neki od najavljenih sudionika sutrašnjeg sastanka koordinirano ruše Vijeće ministara i druge institucije BiH”,

Sastanku neće nazočiti ni predsjednici stranaka okupljenih u Savez za promjene, Borislav Borenović, Vukota Govedarica i Dragan Čavić, a objavljeno je kako sastanku u Mostaru najvjerojatnije neće prisustvovati ni Mladen Ivanić.

Čović je pak najavio kako je riječ o radnom ručku koji je ” priprema za seriju sastanaka koji će uslijediti najesen”.

Istaknuo je da svaka komunikacija političkih lidera može donijeti dobro BiH, te da će na sastanku razgovarati o europskom putu BiH, intenziviranju razgovora među političarima i aktualnim zbivanjima u državi, prenosi Bljesak.info