Published On: Pon, lis 3rd, 2022

Most pokrenuo proceduru da se Komšića proglasi personom non grata u Hrvatskoj, Božo Petrov potpisao zaključak: “Zbog sustavnog uzurpiranja…”

Most je objavio da službeno pokreću proceduru da se Željka Komšića proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

“Klub zastupnika Mosta upućuje zaključak u saborsku proceduru kojim se obvezuje Vlada i Ministarstvo vanjskih da Komšića proglasi nepoželjnim/personom non grata u Republici Hrvatskoj.

Mnogi su to zazivali i najavljivali, ali vrijeme je da se to konačno i pokrene kroz formalnu proceduru”, objavio je Most na svojoj službenoj stranici na Facebooku.

Zaključak je potpisao Božo Petrov, predsjednik stranke Most i predsjednik kluba zastupnika Mosta u Hrvatskom saboru.

“Sukladno članku 10. Ustava RH, ovim zaključkom se obvezuje Vlada RH da u Republici Hrvatskoj proglasi nepoželjnim Željka Komšića zbog sustavnog uzurpiranja prava Hrvata u Bosni i Hercegovina na način da aktivno sudjeluje u izbornom inženjeringu, s kojim se nelegitimno postavlja na položaj predstavnika hrvatskog naroda pomoću glasova drugog naroda u Bosni i Hercegovini. Vladu RH se podsjeća kako je Republika Hrvatska jedan od jamaca Daytonskog mirovnog ugovora, te stoga ima dodatnu obavezu skrbiti o pravima Hrvata u Bosni i Hercegovini koja su zajamčena istim ugovorom”, stoji u zaključku Kluba Mosta.

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
drZlikovac
drZlikovac
2 mjeseci prije

Populisti…obični populisti..

vitina
vitina
2 mjeseci prije

Bio Sejdo persona non grata ili ne bio, do daljnjeg će odnosi između Hrvatske i BiH biti najgori od zadnjeg rata, a BiH će biti nestabilnija i nacionalno zatrovanija nego ikada. Novo političko miješanje karata po svemu sudeći nije donilo ništa bolje nego očito gore. Da budem iskren i ne znam kakvo bi to preslagivanje moglo donijeti išta bolje. Jer kako naš narod kaže od “g*****a ne možeš pitu napraviti”.

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
2 mjeseci prije

HDZ može !😁

Izmetbegović
Izmetbegović
2 mjeseci prije

Sad će za muslimane-po,turi,ce sa sejdom nastupiti blagostanje i razvoj.. 😂😂😂

Glasač
Glasač
2 mjeseci prije

Bolja bi bila tužba za lažno predstavljanje,pošto mu je RH uskratila državljanstvo.
Ovakva presuda bi puno više značila za Hrvate.