Published On: Pon, srp 22nd, 2019

MORH je upravo potvrdio: jedan od napadača na 77-godišnjaka u Puli vjerojatno je njihov vojnik

Ako je jedan od počinitelja vojnik, MORH će protiv njega pokrenuti postupak koji bi mogao završiti otkazom iz vojske

Jedan od napadača koji su u subotu počinili divljački napad na 77-godišnjeg gospodina u Puli vjerojatno pripadnik je hrvatske vojske. Tu činjenicu Ministarstvo obrane priznalo je u priopćenju koje je danas objavljeno na stranicama MORH-a. “Prema informacijama dobivenim od strane nadležnih državnih tijela, postoje osnove sumnje kako je jedan od trojice napadača, pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji je izvan radnog vremena, izvan redovne djelatne službe sudjelovao u napadu na stariju osobu”, stoji u priopćenju.

“Ako se kriminalističkim istraživanjem utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske počinitelj kaznenog djela, pokrenut će se kazneni i stegovni postupak koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe”, nastavljaju iz MORH, te priopćenje zaključuju tvrdnjom da to Ministarstvo i Hrvatska vojska oštro sankcioniraju svaki oblik nasilja, te izražavaju žaljenje i upućuju isprike zbog događaja u Puli.

PRILIKOM NAPADA SPOMENULI POSTROJAVANJE

Ovo otkriće nije potpuno iznenađenje, budući da je i čovjek koji je bio žrtvom napada rekao da su napadači spomenuli kako moraju na postrojavanje. “Došli su oko šest sati i dirali hrvatsku i istarsku zastavu koje vise na terasi. Upozorio sam ih da to ne čine, a oni su rekli da u 9:30 sati moraju na postrojavanje u vojsku te da su pred zastavom svaki dan”, ispričao je 77-godišnjak. Trojac je nakon toga otišao, ali vratili su se sat vremena kasnije, maskirani i naoružani palicama. “Nisu ništa rekli, samo su me počeli tući. Udarali su me u glavu, u ruku, a nakon što sam pao, nogama su me tukli po rebrima”, rekao je napadnuti muškarac, koji je u kafiću radio kao čuvar inventara.

Čovjek je nakon napada završio na traumatologiji bolnice u Puli sa tri slomljena rebra i slomljenom rukom. Policija je jučer uhitila svu trojicu napadača, jednog na Području Pule a ostalu dvojicu na zagrebačkom području. Napad su snimile nadzorne kamere, a vlasnik kafića je snimke dao policiji. Lokalni mediji su pisali da će napadači biti prijavljeni za kazneno djelo nanošenja tjelesne ozljede.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare