Moore: Vučić reagirao profesionalno i hrabro

SREBRENICA – Šef Misije OESS u Bosni i Hercegovini Jonathan Moore izjavio je povodom jučerašnjeg napada na predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Memorijalnom centru Potočari, da je srpski premijer reagirao profesionalno i hrabro, istaknuvši da ne vjeruje da su za napad odgovorni žitelji Srebrenice.

Moore je u izjavi Tanjugu, na obilježavanju zločina u kome je ubijeno 69 Srba iz sela Biljača, Zalazje, Sase i Zagon 12. srpnja 1992. kod Srebrenice, rekao da vjeruje da su za napad odgovorni oni koji poriču suživot u toj općini.

“Suglasan sam s načelnikom Durakovićem koji je rekao da taj napad nije rad Srebreničana, već ljudi koji su došli iz drugih krajeva, možda i zemalja, i koji su htjeli da urade nešto negativno. Oni su krivi jer poriču suživot koji postoji ovdje. To su i poruke Majki Srebrenice poslije napada i premijera Vučića, koji je profesionalno i hrabro reagirao na tako užasnu situaciju “, rekao je Moore.

Prema njegovim riječima, premijer Vučić je odlukom da prisustvuje komemoraciji u Srebrenici postupio praktično.

“Važno je što je bio prisutan. To je dio regionalne priče na Balkanu. Drago nam je što je bio premijer i više gostiju”, poručio je Moore.

more recommended stories