Published On: Sri, lis 19th, 2016

Moore: U Stolac moramo vratiti demokraciju


Građani Stoca su 2. listopada igubili demokraciju i ona im se mora vratiti što prije, izjavio je danas novinarima u Banja Luci voditelj Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini  Jonathan Moore.
– U Stocu nije ni bilo izbora, sve je zaustavljeno i Središnje izborno povjernstvo (SIP) BiH mora odlučiti ovih dana kada će izbori biti ponovljeni. Nadam se da će to biti moguće u bliskoj budućnosti – rekao je Moore.
Izrazio je žaljenje što je Stolac podijeljenja općina, naglasivši da se to mora promijeniti.
Kada je u pitanju Srebrenica, gdje dosadašnji načelnik Ćamil Duraković osporava izborne rezulate Mladena Grujičića, kazao je da vjeruje da će SIP raditi svoj posao i da postoji period za žalbe nakon čega će se saznati konačni rezultati.
Na upit da nešto kaže  o komentarima koje je entitetski predsjednik Milorad Dodik uputio Bošnjacima koji su u Bijeljini glasali za SDS, Moore je rekao da o tome ne želi  govoriti, jer nije o tome ni razgovarao s Dodikom.
Ističući da postoje predizborna i postizborna faza, kazao je da su ljudi u mnogim općinama glasali za najbolje kandidate.
Veleposlanik Moore danas je u posjeti Banja Luci, gdje  je  na Pravnom fakultetu održao predavanje o temi „Sigurnost i suradnja u Bosni i Hercegovini”, sa posebnim osvrtom na ulogu Misije OSCE-a u BiH, njene ciljeve i aktivnosti.
Tijekom boravka u Banja Luci, veleposlanik Moore će se sastati i sa  novoizabranim gradonačelnikom  Igorom Radojičićem i direktorom Policije Republike Srpske Darkom Ćulumom.