Published On: Sat, Aug 12th, 2017

Monstrumi od automobila rastjerali kišu i zapalili mostarsku pistu

Tmurne oblake i pokoju kap kiše ‘raznijeli’ su monstrumi sa mostarske piste od kojih mnogi razvijaju preko 500 konjskih snaga, a neki imaju i po dva motora.

U organizaciji AMK EXTREME iz Mostara u subotu 12. kolovoza na pomoćnoj pisti Zračne luke Mostar započeo je dvodnevni ‘oktanski festival’, prenosi Bljesak.info

Na ovoj utrci borbu za bodove vodit će natjecatelji iz svih zemalja regije s obzirom na to da se utrka boduje za prvenstvo RH, prvenstvo BiH, prvenstvo Srbije, CEZ-(Centralna-Europska Zona) i ostale

Na današnjoj utrci gledatelji su mogli da vide neke od automobila koji utrku od 402 metra pređu za 10 sekundi, te razviju brzinu preko 220 km/H. Gledatelji su se mogli okušati i u nagradnoj igri, a cilj je što duže držati aluminijsku felgu ispred sebe. Najjači će za nagradu dobiti set aluminijskih naplataka u veličini 19 incha i vrijednosti više tisuća KM.

 

 

Tmurne oblake i pokoju kap kiše ‘raznijeli’ su monstrumi s mostarske piste od kojih mnogi razvijaju preko 500 konjskih snaga, a neki imaju i po dva motora. Gledatelji su do kraja dana tako mogli da uživaju u utrkama po lijepom i vedrom vremenu.

Organizator za sutra najavljuje još više automobila te još više događanja. Za nedjelju su najavljeni još brži natjecatelji, a sutra se održava i natjecanje u izgledu automobila i dB Drag natjecanje, te pozivaju gledatelje da dođu i podrže najbrže i najljepše automobile s Balkana.