Subota, 22 lipnja, 2024

MONSTRUM BEZ KAZNE Ubojica hrvatskih povratnika Arnes Delić i dalje uživa na slobodi

Must Read
Delić je neposredno nakon uhićenja priznao da je ubio Nikolu Crepulja i Maricu Kristić, da bi se kasnije na sudu branio šutnjom. Zenički sud mu je takvu obranu i uvažio!

Vrhovni sud FBiH još uvijek nije odlučivao po žalbi Županijskog tužiteljstva u Zenici koje je ovoj pravosudnoj instituciji uputio žalbu na oslobađajuću presudu Arnesu Deliću. On je spomenutom presudom Županijskog suda u Zenici oslobođen optužbi za premlaćivanje na smrt hrvatskih povratnika u selu Ratanj kod Kraljeve Sutjeske.

Potvrdila je ovo za Klix Mirna Poljac, glasnogovornica tužiteljstva u Zenici, koja je istaknula kako je postupak po žalbi tužiteljstva još uvijek u tijeku.

Odluka o oslobađanju Delića donesena je 27. ožujka ove godine, skoro godinu dana nakon spomenutog događaja.

Protiv njega se vodio sudski postupak zbog sumnje da je pretukao Nikolu Crepulju i Maricu Kristić, koji su kasnije istog dana preminuli, Crepulja u Župnijskoj bolnici u Zenici, a Kristić u staračkom domu gdje je premještena nakon hospitalizacije.

Prizori koje su novinari zatekli u kući Crepulje i Kristić 21. travnja prošle godine bili su zastrašujući. Krvi je bilo po cijeloj kući.

Arnes Delić je uhićen je dan poslije. U zatvoru je proveo godinu dana, sve do 27. ožujka, kada je oslobođen.

Prema optužnici, on je u alkoholiziranom stanju došao pred kuću Fabijana Tomića i rukama lupao po ulaznim vratima, tražio da “sredi račune u vezi sa nekim dugom”, upotrebom fizičke snage otvorio drvena ulazna vrata kuće Eve i Gorana Vlajića, gdje nije pronašao pogodne stvari koje bi prisvojio, te potom napao i pretukao Nikolu Crepulju i Maricu Kristić u njihovom domu.

Delić je neposredno nakon uhićenja priznao izvršenje krivičnog djela, da bi se kasnije na sudu branio šutnjom.

Na koncu, Sudsko vijeće Županijskog suda u Zenici je istaknulo da Tužiteljstvo nije dokazalo da je optuženi počinitelj krivičnih djela za koja se tereti, zbog čega je oslobođen optužbe.

Javnost je njegovim oslobađanjem bila izuzetno uznemirena, a prvi su reagovali fratri u Kraljevoj Sutjesci.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -