Published On: Sat, Oct 10th, 2015

Mogerini i Hahn uputili sućut i pozvali Tursku na jedinstvo

Visoka predstavnica Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Federica Mogherini i povjerenik za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn uputili su danas nakon bombaškog napada u Ankari izraze sućuti i solidarnosti Turskoj i pozvali je na jedinstvo u borbi protiv terorizma.

– Upućujemo turskom narodu i vlastima izraze dubokog žaljenja i želje za što brži oporavak ranjenima – poručili su Mogherini i Hahn nakon što je jutros najmanje 86 ljudi poginulo, a 186 ranjeno u simultanoj eksploziji dvije bombe tijekom mirovnih prosvijeda u glavnom gradu Turske.

Kako prenosi Tanjug, oni su u priopćenju za medije naglasili da turski narod i političke snage moraju ostati ujedinjeni protiv svih onih koji pokušavaju dodatno destabilizirati zemlju koja se već suočava s mnogim prijetnjama.

EU se odlučno suprotstavlja svima koji pokušavaju razoriti i destabilizirati društvene zajednice i stoga stoji uz turski narod u borbi protiv nasilja i terorizma, stoji u poruci europskih dužnosnika.

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za taj napad, a kurdski pobunjenici optužuju turske tajne službe da su podmetnule bombe kako bi uoči izbora dali povod za zavođenje politike čvrste ruke. /HMS/