Published On: Uto, srp 19th, 2022

MLADEŽ ZELENIH: Izbrisali smo tweet. Posebno se želimo ispričati svim Hrvatima koje smo ovom lažnom tvrdnjom diskreditirali i povrijedili

Nakon što je hrvatsko veleposlanstvo u Njemačkoj u ponedjeljak je “najoštrije osudilo” optužbe Mladeži Zelenih da je za masakr u Srebrenici osim Srbije odgovorna i Hrvatska, Mladež spomenute stranke izbrisala je skandalozni tweet te se ispričala na ogromnoj pogreški, javlja Hrvatski Medijski Servis.

“Objavili smo tweet s našeg računa o masakru u Srebrenici u kojem se lažno tvrdilo da je Hrvatska umiješana. Ovo je potpuno pogrešno. Nismo trebali napraviti ovu grešku i iskreno se ispričavamo zbog toga!”, stoji u prvom tweetu Mladeži Zelenih na ovu temu.

Nakon toga su se ispričali.

“Izbrisali smo tweet. Posebno se želimo ispričati svim Hrvatima koje smo ovom lažnom tvrdnjom diskreditirali i povrijedili!”, piše Mladež Zelenih.

 U posljednjem tweetu u nizu Mladež Zelenih “žali što je ovo zasjenilo obilježavanje srebreničkog masakra.”

 Podsjećamo, hrvatsko veleposlanstvo u Njemačkoj reagiralo je na tvrdnje Mladeži Zelenih na Twitteru da je Hrvatska odgovorna

“Osvrćući se na tweet Mladeži Zelenih povodom 27. obljetnice genocida u Srebrenici, u kojem je priopćeno da je Hrvatska odgovorna za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, najoštrije osuđujemo ovakve revizionističke optužbe”, objavilo je hrvatsko veleposlanstvo na Twitteru.

Mladež njemačke stranke Zeleni, koja je dio trostranačke vladajuće koalicije, objavilo je prošli tjedan tweet u kojem, pored Srbije, i Hrvatsku optužuje za genocid u Srebrenici, a ta objava još uvijek nije uklonjena ni nakon mnogobrojnih upozorenja u komentarima o falsificiranju povijesti.

“Danas prije 27 godina je u Srebrenici unutar nekoliko dana ubijeno preko 8000 ljudi. To je bio dio genocida nad Bošnjacima koji su počinili Srbija i Hrvatska“,stajalo je u tweetu organizacije Mladeži Zelenih (Grüne Jugend) objavljenom prošli tjedan povodom obljetnice masakra u Srebrenici.

Veleposlanstvo kaže da su “takva izjednačavanja i neistine u potpunosti neprihvatljive i zahtijevaju ispriku za takve lažne vijesti”.

Dana 11. srpnja obilježava se obljetnica najvećeg ratnog zločina počinjenog na europskom tlu nakon Drugog svjetskog rata kada su pripadnici vojske i policije bh. Srba nakon okupacije zone pod zaštitom Ujedinjenih naroda 1995. ubili po procjeni više od osam tisuća bošnjačkih muškaraca i dječaka./HMS/

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Zovu se “Grüne Jungen”. Prije njih su bili “Hitler Jungen”. Da se netko toliko
zabuni, ma – ne činite nas glupacima. Smišljena provokacija. Tko će se za
10 ili više godina prisjetiti demanta i isprike? Izvlačit će samo lažno twiter!

gust
gust
2 mjeseci prije

Nemorate se ispricavati, jer “na svijetu ima puno bolesti ali ni jedna nije zdrava”. Ako su razni “zeleni” garancija germanske budućnosti dobro ste se pogubili.