Published On: Mon, Oct 2nd, 2017

Mladen Mišurić Ramljak: Čestitam premijeru Sarajeva što je riješio sve probleme u svom kantonu pa se bavi našim

Od moje četvorice pomoćnika, dvojica su Bošnjaci, a proces popunjavanja institucija i javnih poduzeća u općini Kiseljak, sukladno nacionalnom sastavu stanovništva, kontinuirano traje. Svi koji smatraju kako imaju bilo kakav problem, uvijek mogu pokucati na vrata općinskih institucija vlasti pa ćemo o tome razgovarati i tragati za rješenjima. Medžlis Islamske zajednice nije mjesto na kojem se o tome treba razgovarati, a ni sastav sudionika takvog sastanka nije bio primjeren, izjavio je načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak

Kiseljak je posljednjih dana česta tema u medijima. Ova općina, udaljena tek 30-ak kilometara od glavnog grada BiH Sarajeva, u bošnjačkim medijima spominje se isključivo u negativnom kontekstu kroz priču o navodnoj ugroženosti Bošnjaka i nepostojanju prikladnih uvjeta za školovanje bošnjačke djece.

U kampanju su se uključili i premijeri Srednjobosanske i Sarajevske županije Tahir Lendo i Elvedin Konaković. O tim temama razgovarali smo s Mladenom Mišurićem Ramljakom, načelnikom Kiseljaka, koji za Večernjak otvoreno govori o pomno planiranim političkim pritiscima, uplitanju premijera druge županije u nadležnosti koje mu ne pripadaju te ciljevima priča o navodnoj ugroženosti Bošnjaka, koje se posljednjih dana intenzivno plasiraju u bošnjačkim medijima.

Koliko priča o ugroženosti bošnjačkoga naroda u Kiseljaku, koja se posljednjih dana i mjeseci plasira u medijima, ima smisla?  – Jesu li Bošnjaci u Kiseljaku građani drugog reda, kako su to ovih dana ustvrdili i premijeri dviju županija Tahir Lendo, predsjednik Vlade Srednjobosanske županije, kojoj Kiseljak i pripada, te, na opće iznenađenje, Elvedin Konaković, predsjednik Vlade Sarajevske županije?

– Takve priče i tvrdnje nemaju nikakvog uporišta ni smisla. Od moje četvorice pomoćnika, dvojica su Bošnjaci, a proces popunjavanja institucija i javnih poduzeća u općini Kiseljak, sukladno nacionalnom sastavu stanovništva, kontinuirano traje. Svi koji smatraju kako imaju bilo kakav problem, uvijek mogu pokucati na vrata općinskih institucija vlasti pa ćemo o tome razgovarati i tragati za rješenjima. Medžlis Islamske zajednice nije mjesto na kojem se o tome treba razgovarati, a ni sastav sudionika takvog sastanka nije bio primjeren. Uz predsjednika Vlade SBŽ-a Tahira Lendu, za kojeg se ne mogu sjetiti da je ikad službeno posjetio Kiseljak, u rješavanje navodne ugroženosti Bošnjaka uključio se i premijer susjedne Sarajevske županije Elvedin Konaković. Zaista mu čestitam što je uspio riješiti sve probleme u svojoj županiji, počevši od položaja Hrvata i Srba, do komunalnih i infrastrukturnih problema, te se ima vremena baviti Kiseljakom. (dnevnik.ba)