Published On: Uto, srp 20th, 2021

MITO I GRAĐEVINSKE MALVERZACIJE: Doznajemo imena uhićenih u Splitu i detalje akcije. Jedan poduzetnik je pao zbog – parfema!

Jutros je u Splitu krenula velika akcija PNUSKOK-a koju provode djelatnici PN Uskok iz Splita uz podršku interventne policije, javlja Slobodna Dalmacija.

Od Županijskog suda u Splitu ishodili su naloge za uhićenje i pretrage ukupno 12 osoba među kojim su Zvonko Kotarac i njegov brat Ivan Kotarac, Mario Jukić, vlasnik Mister Mota, arhitekti Emil Šverko i Neno Kezić.

Na popisu uhićenih su, navodno, i Lada Pocrnić, nekadašnja voditeljica Odsjeka za graditeljstvo Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Splita, kao i njezin suprug Neven Mladinić Pocrnić, potom Ljiljana Poletti Kopešić, viša savjetnica za provedbu dokumenata prostornog uređenja, Boris Marelja, voditelj Odsjeka za provedbu dokumenata prostornog planiranja te Danijela Špalj, bivša vijećnica Kerumova HGS-a.

Kako neslužbeno doznajemo, sve je povezano s građevinskim malverzacijama, primanjem i davanjem mita.

Jukića navodno terete da je dao parfem od 700 kuna kako bi mogao izgraditi 400-tinjak kvadrata više u svojoj zgradi na Mejama, dok se Kotarca spominje uz moguće nezakonite radnje vezane za njegov hotel Amphora na Žnjanu

Uskoro opširnije…

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x