Mislite li da je ova vijest slučajno objavljena jučer?

Zamislimo ovu realnost koja se događa u BIH u nekoj drugoj zemlji Europe. Zamislimo da se Schmidt i Murphey ponašaju ovako u npr jednoj Švicarskoj. To je važno da shvatimo kako nas ta rasistička gamad doživljava. Kao domorodce. Nižu vrstu.

Jer ovakvo ponašanje u nekoj zemlji EU bilo bi nečuveno. Kao i šutnja nekih zemalja poput šutnje zemlje Hrvatske. Maćehe i izdajnice svih Hrvata. Austrijskog kupališta koje se u šali državom prozvalo. Doduše jest ipak država. Država za Plenkovića i njegovu zaštićenu kastu.

Evo malo na maštu, pa sami shvatite što smo mi sebi dopustili:

Nakon građanskog rata u Švicarskoj utemeljen je mirovni sporazum, OHR , i strane ambasade dobile su nestvarno prpošnu ulogu u toj zemlji.

U mirovnom sporazumu stoji da se Ustavni sud Švicarske ima nakon 5 godina popuniti domaćim sudcima, a prvih 5 bit će tamo neka dobra 3 cool čika suca.

Međutim prošlo je 30 godina. OHR je značajno smanjivao prava Talijanima i davao ih Njemcima jer je među njima puno muslimana Njemaca. A i preživjele su žrtve genocida. Jednog francuskog člana predsjedništva su smijenilil, i jednog talijanskog, jednog talijanskog su protjerali iz zemlje, Tonina Jelaviccia. Jednog talijanskog ministra su muslimani Njemci koji dignlo bombom u zrak usred Zuricha a potom su dominatno njemačke vlasti za ubojstvo optužili njegovog suvozača. Iz OHR-a su kazali Talijanima da ne drame oko tog. Čak su im iz OHR-a poručil da ne drame oko slučaja kada je jednu talijansku obitelj koja je ubijena za Badnjak, ubio mudžahedin Njemac. Inače zločini Njemaca nad Talijanima nakon Švicarskog rata, nisu uopće istraživani na Haaškom sudu, kojeg sada Talijani Švicarske mrze i nazivaju Francuski sud. Ili Nacistički sud.

Jer je sve zločine nad Njemcima presudio. Francuze je proglasio genocidnom nacijom. Dok je genocid Njemaca u talijanskom dijelu Švicarske gdje su Njemci pobili cijelo jedno selo djece i civila, sud potpuno izignorirao. Čak i zločin nad talijanskom djecom koju su jedan dan ubili na ljuljačkama Haaški Tribunal nikada nije istraživao.

Inače Italija je jedna od jamaca ovog sporazuma u Švicarskoj koji jamči mir. Uz USA , Francusku, Njemačku Rusiju.

Ovih dana predsjednik Republike Franačke u Švicarskoj Michael Dodieur povukao je francuske ustavne suce iz Ustavnog suda Švicarske i kazao da Republika Franačka strogo stoji na postavkama Daytona te da francuzi u Ustavnom sudu Švicarske kojim upravljaju Njemci neće biti više ukras.

Naime Njemci kontrollraju dva njemačka suca te trojicu stranaca, koji se imenuju kroz Predsjedništvo Švicarske. To je dovoljna natpolovična većina za upravljanje gotvoo svim procesima u zemlji,. Jer Ustavni sud ima nevjerojatnu moć. Njegove odluke su neodgodive i ne smiju se komentirati. U praksi Njemci usmjeravaju sudbinu sva tri naroda u Švicarskoj.

Donijeli su niz presuda koje su redom išle na štetu Talijana i Francuza. Odavno postoji jak otpor moćnih Francuza u ovoj zemlji koje provodi prilično živopisni lider.

No što je s Talijanima?

Talijanski član Predsjedništva imenovan je preglasavanjem , po ustavu bi morao odgovarati Talijanima no on služi Njemcima jer ga oni biraju.

Očekivalo se od talijanskih lidera da će ovih dana snažno stati uz inicijativu Republike Franačke da se Ustavni sud vrati u okrilje Ustava.

No oni su svi redom se pokazali kao kukavice. I odlučili da se kockaju s jedinim partnerima koje imaju – Francuzima u Švicarskoj.

Sve se to dogodilo nakon što je premijer Italije navodno izvršio pritisak na talijanske vođe u Švicarskoj.

Inače politika Italije prema talijanskom pitanju u Švicarskoj neshvatljiva nam je.

RAI UNO nikada nije izvjestio o činjenici da Haaški tribunal nije istraživao zločine nad Talijanima Švicarske.

Na RAI UNO jedna od najpopularnijih političkih emisija 3x je ugostila člana Predsjedništa kojeg u Švicarskoj Talijanima nameću Njemci.

I kada se dogodilo ovo s Ustavnim sudom, iako je jamac mirovnog sporazuma, službeni Rim se uopće nije očitovao.

Nemaju stava smiju li OHR i US ambasada prijetiti Republici Franačkoj zato što žele da se u Švicarskoj poštuje međunarodno potpisani Ustav.

Umjesto tog poslali su propagandnu vijest kako Vlada Italije , raspisuje natječaj, za pomoć Talijanima u Švicarskoj.

Fakat , baš je jadna ta Italija. Nekad velik carstvo danas najbijednija država Europe. Rim a ne Kartagu je trebalo spaliti.

Evo i te vijesti: 

Hajde doista zapitajte se da Italija , Francuska, Austrija imaju svoje talijansko, francusko, austrijsko pitanje u BIH i da se tamo dogodilo i događa njihovom narodu što se događa našem narodu bi li te zemlje šutjele, i na dane kada se moraju oglasiti tek bi pustile vijest da šalju posrmrtnu pripomoć?

Možemo li zamisliti Italiju kako ugošćuje talijanskog Komšića na RAI UNO?

Možemo li zamisliti Italiju kako ne podiže optužnice protiv Haaški sudaca i nakon što je konačno postalo jasno da taj sud nije istraživao zločine nad Hrvatima?

Možemo li zamisliti da Wikileaks objavi kako je US ambasador u BIH vršio pritisak na sudove da se ne istražuje zločinac potencijalni iz Bugojna i da ga talijanske vlasti kada stupi na tlo Italije ne privdeu, da RAI čak o tome ne objavi  vijest?

Možemo li zamisliti da na RAI UNO bude više puta objavljena vijest o Ahmićima nego o pobijenoj talijanskoj djeci u Vitezu, na ljuljačkama?

Možemo li zamisliti da u trenutku dok Dodik podiže svijest BH građana o potrebi poštivanja Ustava i borbi protiv neustavnog suda, dok predlaže donošenje zakona kojim bi se to reguliralo, Italija čiji je narod žrtva istog tog ustavnog suda, i tog istog OHR-a , naprosto se ne oglasi? I čak natjera talijanske lidere u BIH da podrže OHR?

A sada vratite svoj pogleda na Hrvatsku. Je li vam sad jasnije da to nikada  nije bila država? Služanjski mentalitet nema kapacitet imati državu.