Četvrtak, 18 travnja, 2024

MIRZIN BURAZ BUDIMIRU: Neću se družit sa Živkom dok se ne predomisli

Must Read

SARAJEVO – Brat Mirsadov Nermin smatra da trenutno ne postoje političko-pravni uvjeti neophodni da bilo kakav razgovor s predsjednikom Federacije BiH Živkom Budimirom može rezultirati pronalaženjem rješenja za situaciju nastalu nakon donošenja Odluke o razrješenju federalnog ministra finansija Ante Krajine 3. siječnja.

Nikšić je tako odgovorio na Budimirov poziv, a u odgovoru je naveo da je ovakav stav zauzeo nakon obavljenih konzultacija s predstavnicima domaćih i međunarodnih institucija u BiH, priopćio je Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

– Naprotiv, uvjeren sam da bilo kakvi razgovori mogu uslijediti tek nakon što odluku povučete ili izmijenite tako da bude osiguran kontinuitet funkcioniranja Federalnog ministarstva financija, ali i samog ministra financija koji, po funkciji, obavlja niz izuzetno važnih dužnosti unutar različitih institucija i tijela čije je nesmetano funkcioniranje na ovaj način dovedeno u pitanje – stoji u Nikšićevom odgovoru.

Podsjetio je da je razrješenjem dužnosti ministra financija ugroženo ne samo funkcioniranje FBiH u kontekstu blokade proračuna, već je u pitanje doveden rad Fiskalnog vijeća BiH i Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, što može imati nesagledive posljedice po stanje u državi BiH te u konačnici imati utjecaj na sve njene građane.

Pozvao je Budimira da, u interesu građana BiH, još jednom razmotri odluku od 3. siječnja i povuče poteze koji će spriječiti ovakve posljedice, ističući da je to pitanje isključivo u rukama predsjednika Budimira.

Nikšić je obavijestio Budimira da će pred Ustavnim sudom FBiH pokrenuti spor protiv njega jer je Odluku donio na osnovu nepostojećeg zahtjeva, čime su uzurpirana prava koja prema Ustavu FBiH ima isključivo premijer, pa je stoga i Odluka od 3. siječnja, prema Nikšićevom mišljenju, neustavna i nezakonita, ali o tome konačan stav treba dati Ustavni sud FBiH.

– Također, želim da znate da ću iskoristiti sve pravne mogućnosti koje imam ja, ali i Vlada FBiH, da pronađemo način da spriječimo potpunu paralizu izvršavanja proračuna FBiH i time ne ugrozimo stotine tisuća građana koji su nas birali kako bismo radili u njihovom interesu, a ne u interesu pojedinaca i uskih grupa koje smatraju kako imaju pravo da se igraju sudbinama svih ostalih građana – navodi se u odgovoru premijera FBiH Nermina Nikšića predsjedniku FBiH Živku Budimiru.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -