Published On: Tue, Jul 21st, 2020

Miroslav Škoro bit će potpredsjednik Hrvatskog sabora

Domovinski pokret održao je konferenciju za novinare na kojoj je objavljeno tko će biti njihov prijedlog za potpredsjednika Hrvatskog sabora iz te stranke.

Predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Milan Vrkljan kazao je kako će njihov prijedlog za potpredsjednika Sabora biti Miroslav Škoro.

“Dobili smo jedno mjesto potpredsjednika Sabora, dva mjesta kao predsjednici odbora, dva kao dopredsjednici odbora i jedno mjesto predsjednika kluba”, rekao je, dodavši su dobili dva odbora i dva dopredsjednička mjesta u odborima te 13 mjesta u svim saborskim odborima iz kvote oporbe.

“U Domovinskom pokretu imamo puno ljudi koji su se profesionalno ostvarili, a jedan je i Mario Radić, koji neće participirati u radu Sabora, ostat će politički tajnik stranke”, rekao je Vrkljan.

Time su opovrgnute neslužbene informacije da bi na ovu funkciju trebala doći Karolina Vidović Krišto. U Domovinskom pokretu neslužbeno kažu kako ova odluka nema veze sa svađom u HRT-ovoj emisiji Otvoreno, koju je analitičar Krešimir Macan napustio uz uvrede ovoj zastupnici. Kažu i kako će Vidović Krišto zasad ostati neovisna zastupnica, no ne isključuju da će se s vremenom učlaniti u stranku.