Miro Bulj:”Milorade, nije li vrijeme da nakon 30 godina kažeš gdje se nalaze posmrtni ostaci dr. Ivana Šretera?”

U selu Kukunjevac pokraj Lipika na današnji dan, 18. kolovoza 1991. godine pobunjeni Srbi oteli su jednog od vođa Hrvata u zapadnoj Slavoniji, dr. Ivana Šretera.

Otet je dan prije općeg napada na Pakrac, a inicijativu za njegovo puštanje pokrenuo je Slavko Degoricija. U svojoj knjizi “Nije bilo uzalud” opisao je kako je s Miloradom Pupovcem dogovorio da hrvatska strana pusti dvojicu u Sisku uhićenih doktora za doktora Šretera.

Povodom ove tužne obljetnice oglasio se gradonačelnik Sinja, Mostov Miro Bulj, koji je putem Facebooka otvoreno prozvao predsjednika SNV-a Milorada Pupovca pitajući ga: “Gdje je dr. Ivan Šreter?”

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“MILORADE, GDJE JE HRVATSKI MIROTVORAC DR. IVAN ŠRETER?

Milorade, gdje je dr. Ivan Šreter? Prema onome što je rekao Slavko Degoricija, ti bi morao znati odgovor na to pitanje.

Gdje se nalaze posmrtni ostaci dr. Ivana Šretera, mirotvorca i pakračkog liječnika, ubijenog usred srpske agresije na Hrvatsku 1991. godine?

Pupovče, odgovori, zašto si lagao kad si sa Slavkom Degoricijem sklopio dogovor o zamjeni ratnih zarobljenika prema kojem si trebao osloboditi dr. Šretera? Degoricija je učinio kako je bilo dogovoreno, a šta si ti učinio? Za uzvrat si mu pružio opaku laž!

Milorade, nije li vrijeme da nakon punih 30 godina kažeš, gdje se nalaze posmrtni ostaci dr. Ivana Šretera?”, upitao je sinjski gradonačelnik.