Četvrtak, 13 lipnja, 2024

Mioković predložen za predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, Miličević za zamjenicu direktora Federalne Agencije za bankarstvo

Must Read

Povjerenstvo za izbor i imenovanje Zastupničkog doma Federalnog parlamenta danas je predložilo Zastupničkom domu da na sjednici 28. svibnja potvrdi imenovanje novog predsjedavajućeg doma Dragana Miokovića, a razriješi dužnosti dosadašnju predsjedavajuću Mirjanu Marinković-Lepić.

Za ovu odluku glasalo je osam članova Povjerenstva, dok su Mioković i Eldar Čomor bili suzdržani.

Ukoliko Zastupnički dom odobri njegovo imenovanje Mioković je izjavio Feni da će se kao novi predsjedavajući zalagati da se u Zastupničkom domu poštuje Ustav i Poslovnik o radu doma.

– Također, u kontaktu s Vladom FBiH insistirat ću da što više važnih zakona, koji su već najavljeni, dođe na usvajanje u Zastupnički dom. Prije svega, to se odnosi na set fiskalnih zakona, te izmjene i dopune Krivičnog zakona FBiH i zakon o zaštiti od nasilja. To što prije mora doći na zastupničke klupe – poručio je Mioković nakon sjednice Povjerenstva.

Osim njegovog imenovanja na današnjoj sjednici Povjerenstvo je potvrdila prijedlog da Jelka Miličević bude izabrana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo Federacije BiH, što također mora izglasati Zastupnički dom.

Podsjećamo, Vlada Federacije BiH je na prijedlog Federalnog ministarstva financija donijela zaključak kojim se utvrđuje prijedlog za imenovanje Jelke Milićević za zamjenika direktora Agencije za bankarstvo Federacije BiH. Miličević se imenuje na razdoblje do isteka mandata zamjenika direktora koji je razriješen, a koji je bio imenovan Odlukom Parlamenta FBiH.

U prošlom mandatu Miličević je obavljala funkciju federalne ministrice financija i dopremijera Federacije BiH.

povjerenstvo je odlučilo da će za glavnog federalnog revizora i njegovog zamjenika biti raspisan natječaj, a u okviru ramatranja prve točke dnevnog reda današnje sjednice Marin Vukoja je predložen za sudca Ustavnog suda BiH./HMS/

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HERA: Skandalozno je da nitko iz HERE nije pozvan na Svesrpski Sabor. Jesmo li mi manje Srbi ako smo Hrvati?

HERA osuđuje separatizam povijesnih Dušanovih i Tomislavovih zemalja od matice. Odjeljivanje Vojvodstva Nemanjića, od HerceStjepanove zadužbine od  Zavjetne zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -