Ministri DF-a predali ostavke na protokol predsjednika FBiH

Federalni ministar trgovine Aleksandar Remetić danas je u svoje i u ime troje ostalih kolega ministara iz DF-a predao ostavke na protokol predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare.

Ministri Demokratske fronte Reuf Bajrović, Aleksandar Remetić, Milan Mandilović i Snježana Soldat danas su podnijeli ostavke u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Federalni ministar trgovine Aleksandar Remetić danas je u svoje i u ime troje ostalih kolega ministara iz DF-a predao ostavke na protokol predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare. Remetić je u zgradu Predsjedništva BiH, gdje je i smješten ured predsjednika Čavare, došao sam, javlja Avaz.

Remetić je potvrdio novinarima kako je u pismenoj formi predao ostavke DF-ovih ministara na protokol predsjednika Čavare, pošto on u tom trenutku nije bio u svom uredu.

Istaknuo je kako DF ostaje opredijeljen za reformski put BiH i britansko-njemačku inicijativu, te da će u Parlamentu zastupnici DF-a glasovati za sve reformske i pozitivne zakone i prijedloge koji budu dolazili iz Vlade, bez obzira na to što oni nisu više dio vlasti.

Kako je jutros za Fenu rekao generalni tajnik DF-a Sifet Podžić, razlog što ove ostavke nisu podnesene i ranije formalno-pravne je prirode.

Podsjeti je kako su DF-ovci proteklih dana bili angažirani na obraćanju sudu od kojeg su zatražili ocjenu ustavnosti, po njihovom mišljenju nezakonite i neustavne Vladine uredbe o imenovanju upravljačkih struktura u javnim poduzećima.

more recommended stories