Utorak, 16 srpnja, 2024

Ministri DF-a predali ostavke na protokol predsjednika FBiH

Must Read
Federalni ministar trgovine Aleksandar Remetić danas je u svoje i u ime troje ostalih kolega ministara iz DF-a predao ostavke na protokol predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare.

Ministri Demokratske fronte Reuf Bajrović, Aleksandar Remetić, Milan Mandilović i Snježana Soldat danas su podnijeli ostavke u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Federalni ministar trgovine Aleksandar Remetić danas je u svoje i u ime troje ostalih kolega ministara iz DF-a predao ostavke na protokol predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare. Remetić je u zgradu Predsjedništva BiH, gdje je i smješten ured predsjednika Čavare, došao sam, javlja Avaz.

Remetić je potvrdio novinarima kako je u pismenoj formi predao ostavke DF-ovih ministara na protokol predsjednika Čavare, pošto on u tom trenutku nije bio u svom uredu.

Istaknuo je kako DF ostaje opredijeljen za reformski put BiH i britansko-njemačku inicijativu, te da će u Parlamentu zastupnici DF-a glasovati za sve reformske i pozitivne zakone i prijedloge koji budu dolazili iz Vlade, bez obzira na to što oni nisu više dio vlasti.

Kako je jutros za Fenu rekao generalni tajnik DF-a Sifet Podžić, razlog što ove ostavke nisu podnesene i ranije formalno-pravne je prirode.

Podsjeti je kako su DF-ovci proteklih dana bili angažirani na obraćanju sudu od kojeg su zatražili ocjenu ustavnosti, po njihovom mišljenju nezakonite i neustavne Vladine uredbe o imenovanju upravljačkih struktura u javnim poduzećima.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -