Ministar Mario Banožić sudjelovao u prometnoj nesreći. Jedna osoba poginula

U jutarnjim satima u subotu 11. studenoga na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao ministar obrane Mario Banožić s osobnim vozilom te vozač kombija.

Vozač kombi vozila u prometnoj nesreći je smrtno stradao.

Kako je potvrdio voditelj smjene PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular, nesreća se dogodila u 6:15 sati, na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje. “Mario Banožić prevezen je u bolnicu”, kazao je Kapular, koji nije znao detalje o zdravstvenom stanju i težinama ozljeda ministra Banožića.

PU vukovarsko-srijemska objavila je priopćenje o nesreći.

“Jutros u 6.15 zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji u kojoj su sudjelovali kombi vozilo i osobno vozilo. Vozač kombi vozila je u prometnoj nesreći smrtno stradao, dok je vozač osobnog vozila (državni dužnosnik), zbog zadobivenih ozljeda prevezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci

U tijeku je očevid kojim rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru. Od 08.15 sati za promet je zatvorena ta dionica državne ceste broj DC-55 (Vinkovci-Županja)”.

Glasnogovornik vlade: Banožić ima teške ozljede glave, nije u životnoj opasnosti

Vladin glasnogovornik Marko Milić izvijestio je da ministar obrane Mario Banožić, koji je jutros sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, ima teške tjelesne ozljede, no da je izvan životne opasnosti. „Ministar ima teške tjelesne ozljede, po prvim procjenama liječnika izvan je životne opasnosti“, izvijestio je Milić. Naveo je i kako je Banožiću liječnička pomoć pružena u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci te će biti prebačen u KBC Osijek.

Ravnatelj vinkovačke Bolnice Krunoslav Špočić potvrdio je za HRT da ministar ima „prvenstveno kontuzione ozljede glave i mozga, ali da je za sada u kontaktu i da nije gubio svijest“. Rekao je i kako je ministar, zbog kontuzionih ozljeda glave, prebačen  u Osijek „zbog potrebe daljnjeg nadzora i opservacije neurokirurga“ u jedinicu za intenzivno liječenje. Iz Vlade su izrazili sućut obitelji vozača koji je smrtno stradao u prometnoj