Published On: Pet, lis 1st, 2021

MINISTAR KOCHER: “Posljedice uvođenja 3G pravila za posao mogle bi biti ozbiljne”

U posljednje vrijeme u Austriji se sve glasnije čuju zahtjevi za uvođenjem 3G pravila za odlazak na posao. Puno gospodarstvenika se ne slaže s ovom odlukom budući da i pod ovim uvjetima imaju velikih problema s pronalaženjem kvalificirane radne snage.

Ministar rada Martin Kocher gostovao je na Krone.tv te je tom prilikom i sam izjavio da puno tvrtki muku muči s pronalaženjem kvalificirane radne snage. “Puno tvrtki ima poteškoća u popunjavanju svojih radnih mjesta”, kaže ministar rada Martin Kocher (ÖVP).

Jedna od grana gospodarstva koja ima najvećih problema s pronalaženjem kvalificirane radne snage svakako je zdravstvena skrb. Ministar je napomenuo i kako se trenutačno vode pregovori sa zdravstvenim odjelima, a sve kako bi se zdravstvena skrb učinila što privlačnijim zanimanjem.

U svome gostovanju ministar Kocher se dotaknuo i teme uvođenja 3G pravila na poslu. “Važno je pronaći mjere kako bismo mogli sigurno prebroditi zimu. Ali, naravno, morate razmisliti i o tome što će se dogoditi ako se netko pojavi na poslu bez testa ili cijepljenja”, rekao je ministar.

Neka okvirna pravila za uvođenje 3G pravila na poslu već su izašla u javnost. “U slučaju da nemate jedno od 3G pravila morali biste uzeti godišnji odmor ili ne biste primili plaću”, kaže Kocher. Kocher je izjavio i da bi najlakše bilo reći uvodimo 3G pravilo, ali to nije rješenje. Ministar smatra da se mora vidjeti koje bi bile posljedice toga uvođenja. “Morate znati koje su posljedice i razmisliti želimo li mi te posljedice”, naglasio je ministar.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Srbin Krstaš
Srbin Krstaš
19 dana prije

Čuj 3g, šta se cjepljeni boje necjepljenih?
Davno bi vi to uveli, ali financije su ispred svega kso i što je ova covid kriza, radi love!
Vi bi da i neplatite ako nema 3g,ne može narušavate ustav, hedino da brkicu zovnete, da jrene iz Braunaua ispočetka.