Ministar Banožić: Hrvatska vojska jamči stabilnost i mir

Ministar obrane Mario Banožić poručio je u ponedjeljak, povodom obilježavanja 31. obljetnice ustrojavanja Glavnog stožera Oružanih snaga (GS OSRH), kako je Hrvatska vojska sposobna izvršavati zadaće i jamči stabilnost i mir.

”Hrvatska vojska znalački usmjerava, spremna je i sposobna izvršavati zadaće, jamči stabilnost i mir našem narodu i svim našim građanima”, kazao je Banožić. Dodao je da je Hrvatska vojska danas vjerodostojni partner i saveznik koji jamči zaštitu i obranu zajedničkih vrijednosti, ali i ”gradi sliku hrvatskog vojnika na kojeg Hrvatska može biti ponosna”.

Obraćajući se pripadnicima GS OSRH, Banožić im je poručio kako kao čelnik državnog tijela za obranu očekuje od njih da u svojem radu i obavljanju zadaća poštuju i provode zakon.

”Želim da i nadalje budete mjesto s kojeg se u Hrvatskoj vojsci upućuje na izvrsnost, želju za usvajanjem novih znanja i sposobnosti. Budite oni koji zahvaljujući sada najvećim ulaganjima u obranu, integriraju modernu opremu s vrhunskim ljudima, na ponos svih nas, na ponos Domovine”, rekao je.

Načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj prisjetio se svih bivših načelnika Glavnog stožera kazavši kako su ostavili neizbrisiv trag, ne samo u organizaciji Glavnog stožera, nego i modernizaciji Oružanih snaga. Svim pripadnicama i pripadnicima Glavnog stožera uputio je iskrene čestitke povodom Dana Glavnog stožera te zahvalio na njihovom doprinosu i stvaranju modernog i efikasnog stožera i snažne Hrvatske vojske.

Savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić je, prenijevši čestitke Predsjednika RH povodom Dana GS OSRH, istaknuo da niti jedna tehnologija nije vrednija od čovjeka.

Tijekom svečanosti dodijeljena su i odlikovanja, medalje, nagrade i pohvale zaslužnim pripadnicima OSRH