Srijeda, 17 srpnja, 2024

MILIČEVIĆ: Ako ne dođe do suradnje s MMF-om, slijedi unutarnje zaduživanje

Must Read

Ministrica financija Federacije BiH, Jelka Miličević istaknula je na današnjoj konferenciji za medije, kako će vlada FBIH, ako ne dođe do surađenje s MMF-om pristupiti unutarnjem zaduživanju.

Ministrica istaknula da je Vlada FBiH tražila međunarodnu pomoć kada je u pitanju Zakon o pripadnosti javnih prihoda u FBiH. Tako su u BiH sve do 16. ožujka boravili konzultanti MMF-a koji su predložili izvršnoj vlasti u entitetu rješenja

Prvi prijedlog, istaknula je Miličević, bio je otplata vanjskog duga s jedinstvenog računa, da se prihodi vraćaju ondje gdje su sakupljeni ili da se vrši solidarna raspodjela.

Milićević je također navela kako je ovo posebno osjetljiva tema te da je tim povodom bio organiziran i sastanak sa svim županijskim ministrima financija.

Pored toga ministrica Miličević je ocijenila kako vlasti u FBiH još ne znaju “na čemu su” s MMF-om te da će uskoro u posjet BiH doći čelnici MMF-a s kojim će razjasniti nedoumice.

Miličević napominje kako ni sada ne može odgovoriti na to što je problem s dobivanjem kredita ističući kako su entitetski i državni ministar financija uputili MMF-u pismo u kojem su tražili informaciju o uzroku problema u dobivanju kredita.

“Mi ne znamo što je rezultat toga. Ja se iskreno nadam da će doći do suradnje s MMF-om, naglasila je ministrica

Ne želim ni misliti da neće doći do toga “, rekla je Milićević. Ona je istaknula kako će Vlada FBiH ako ne dođe do suradnje s MMF-om pristupiti unutarnjem zaduživanju kao što je to učinila iu 2015. godini.

Što se tiče duga Federacije BiH ona je kazala kako ukupno unutarnje zaduženje FBiH iznosi milijardu i 262 milijuna KM dok vanjski dug iznosi četiri milijarde i 922 milijuna KM, napomenula je u obraćanju medijima, ministrica financija Federacije BiH, Jelka Miličević.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -