Četvrtak, 18 travnja, 2024

Milanović: Sporazum Tuđman – Izetbegović dobra stvar i za BiH i za Hrvatsku

Must Read

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je sinoć u intervjuu za BHT 1 da Hrvatska i Bosna i Hercegovine moraju naći načina da riješe pitanje međudržavne granice.

Naglasio je kako je u cilju rješavanja tog pitanja i pokrenuo postupak ratificiranja sporazuma iz 1999. godine koji su potpisali predsjednici Franjo Tuđman i Alija Izetbegović.

– Smatramo da je taj sporazum uz neke nedostatke dobra stvar i za Hrvatsku i za BiH. Predsjednici Tuđman i Izetbegović su ga potpisali 1999., međutim nakon toga su godinama komisije radile, tako da je taj sporazum rezultat minucioznog višegodišnjeg rada stručnjaka s obje strane i u dobroj mjeri bi ga trebalo i ratificirati – kazao je Milanović.

Na pitanje kako će se povezati područje Dubrovnika s ostatkom Hrvatske, Milanović je kazao kako postoje izgledi da to bude most, jer je cestovni koridor prekomplicirano rješenje.

 U početku mandata sam se zalagao za koridor. Most je super varijanta, ali netko to treba platiti. Ja nisam htio neodgovorno obećavati most za kojega hrvatska država u ovom trenutku nema novaca. Šanse da to bude most nisu male, ali po principu financiranja Europske komisije, uz poštivanje prava BiH – kazao je Milanović.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -