Published On: Pet, tra 8th, 2022

Milanović: Ovo je moja poruka svima onima koji misle da sam ovdje došao dijeliti BiH

“Ovo je moja poruka svima onima koji misle da sam ovdje došao dijeliti BiH. Hrvatska želi da BiH bude čitava od Une do Drine, od Save do Neretve i Neuma i da kao takva uđe u Europsku uniju”, rekao je Milanović novinarima uoči susreta sa čelništvom Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Milanovićeve istupe i izjave o BiH kritizirao je veliki broj bošnjačkih političkih predstavnika, a posljednji je ovoga tjedna reagirao poglavar Islamske zajednice BiH Husein Kavazović kazavši kako se susjedi neprijateljski odnose prema BiH, te je spomenuvši sapun i parfem aludirao na istupe hrvatskog predsjednika.

Milanović je u jednoj od svojih elaboracija stanja u BiH u kontekstu rasprave o mogućoj uspostavi građanske države kazao da toj zemlji “najprije treba sapun pa onda parfem”.

Hrvatski predsjednik podsjetio je u petak kako se prije dva tjedna odbio priključiti inicijativi da se Ukrajini trenutačno da status kandidata za članstvo u EU-u ukoliko se to isto ne učini za Bosnu i Hercegovinu.

“Moj je uvjet da bih to potpisao bio da se tu spomene i Bosna i Hercegovina kao zemlja koja također dobiva status kandidata. To je odbijeno i ja sam se uredno zahvalio jer to nije bilo prihvatljivo. Moje pitanje samo glasi smatra li itko da se tako ponaša neprijatelj BiH kao cjelovite države”, upitao je Milanović.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović zahvalio se hrvatskome predsjedniku na dolasku u Mostar povodom 30. obljetnice utemeljenja Hrvatskoga vijeća obrane dodajući da će ga čelništvo ove asocijacije koja okuplja najveće hrvatske stranke u BiH upoznati s tijekom političkih procesa u toj zemlji, posebice u kontekstu izborne reforme.

Ranije tijekom dana posebni izaslanik EU u BiH Johhann Sattler izjavio je kako se vjerojatno neće uspjeti postići dogovor o izmjenama Izbornog zakona koje bi se primjenivale na izborima koji su predviđeni za listopad ove godine.

Dnevnik.ba

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Izmetbegović
Izmetbegović
4 mjeseci prije

Gosp. Predsjednik je skužio radikalne mošnje, a za HR su mošnje sigurnosni problem jer je puna terorista, i ne radi gosp. Milanović sve ovo bez blagoslova EU, niko ne želi teroriste blizu sebe.. 😁

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
4 mjeseci prije

Posebno svetosavske i katoličke teroriste

Martina Mlinarević
Martina Mlinarević
4 mjeseci prije

Narod.hr, Direktno.hr, Bujica, Budnica, Velebit i drugi glupi desničarski mediji u RH na aparatima, za ovakav govor ne mogu napasti “komunjaru” Zokija, a ne mogu ga baš ni ignorirati jer je predsjednik RH. 😀

Šaćir soros
Šaćir soros
4 mjeseci prije

Al što smo glupi što ovde pričamo i pišemo

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
4 mjeseci prije

A jeste glupi vi DJIKANI katolički i SVETOSAVSKI