Milanović miljenik ljevice, ali podržava ga i gotovo svaki drugi birač HDZ-a kao i više od polovice glasača Mosta

Milanović miljenik ljevice, ali podržava ga i gotovo svaki drugi birač HDZ-a kao i više od polovice glasača Mosta

Stigao je novi Crobarometar Nove TV koji pokazuje trenutno stanje popularnosti hrvatskih političara i institucija.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović nakon obljetnice u Kninu i Alke u Sinju povukao se na neko vrijeme iz javnosti. Ne prepire se više s premijerom, a sve to mu je očito pomoglo jer mu se rejting u kolovozu popravio.

Prvi put nakon godinu dana udio onih koji podržavaju njegov rad za nijansu je veći od onog koji ga ne podržavaju. Dakle, sada je omjer 45 prema 44 posto, pokazuje Crobarometar Nove TV.

I dalje ima najveću podršku birača bivše stranke, čak 74 posto, ima podršku i većine birača Možemo!, odnosno njih 56 posto. Simpatizira ga i desnica, točnije 56 posto Mostovaca, ali i ono što je najzanimljivije, gotovo svaki drugi birač HDZ-a – njih 43 posto.

Drugi mjesec zaredom Tomislav Tomašević je na vrhu ljestvice najpopularnijih političara. I dalje je ispred Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića. I ima najbolji omjer pozivnog i negativnog dojma jer se o njemu pozitivno izjasnilo 62 posto građana, negativno 22 posto.

Zoran Milanović na drugom je mjestu, 55 posto građana o njemu misli pozitivno, 37 posto negativno.

Na trećem mjestu – Andrej Plenković. Podupire ga 44 posto građana, a 47 posto posto o njemu misli negativno. U odnosu na prošli mjesec popravio je taj pozitivan dojam kod građana.

O Boži Petrovu 44 posto građana misli pozitivno, a 41 posto negativno.

Pozivan dojam kod građana popravila je i Dalija Orešković. Sada je omjer pozivnog i negativnog dojma 38 prema 35 posto.

A Peđa Grbin dojam o sebi dodatno je pokvario. 30 posto o njemu misli pozitivno dok 48 posto misli negativno.

Nakon silnih svađa i odlaska iz Domovinskog pokreta pozivan dojam o sebi narušio je i Miroslav Škoro. Sada o njemu pozitivno misli tek 26 posto građana, a 66 posto negativno.