Published On: Sri, kol 10th, 2022

Milan Tegeltija: Izmjene Izbornog zakona bi mogle dovesti do konfederacije sa Srbijom, bez područja gdje su Hrvati većina

Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za pravna i ustavna pitanja pisao je na svom Twitter nalogu o eventualnim izmjenama Izbornog zakona, koje bi mogao nametnuti visoki predstavnik Kristijan Schmidt te poručio da će one “obesmisliti samostalnost BiH”.

Ako Schmidt Sarajevu nametne ove izmjene Izbornog zakona BiH i s tim okonča težnje bošnjačko-muslimanske elite za stvaranjem bošnjačke nacionalne države i na nivou Federacije BIH, za njih će to imati značaj obesmišljavanja ulaska u proces osamostaljivanja BiH od Jugoslavije – piše Tegeltija.

Kako tvrdi, tada će postojati samo dva izbora:

Pravljenje takve države na teritoriji koju kontroliraju ili ulazak u neku vrstu državne zajednice – konfederaciju sa Srbijom i to bez područja gdje su Hrvati većina, jer su u Jugoslaviji, naprimjer iako nisu bili dominantna većina realno imali više vlasti u BIH nego što će imati u Daytonskoj BIH. Kome ovo izgleda nemoguće, pokazat će vrijeme. Jedini cilj bošnjačke elite pri secesiji od Jugoslavije je bio stvaranje bošnjačke nacionalne države. Bez toga za tu elitu samostalnost BIH nema nikakvog smisla ako je ne kontroliraju Bošnjaci – naveo je Tegeltija.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Izmetbegović
Izmetbegović
1 mjesec prije

Niko ne želi da muslimani-po, tur, ice kontroliraju išta veće od mjesne zajednice i tako će i biti😁

Josip Broz TiTo🇭🇷
Josip Broz TiTo🇭🇷
1 mjesec prije

To će vam biti tako samo se treba pazit pavelličevih crnih dodrinaša! Ti dodrinaši će se opet pokušati slizati sa SS đihadistima a ti SS đihadist će opet na nama Hrvatima Herceg Bosne pokušati parazitirati! Oni islamofašiti iz 23% te gledaju u oči i istovremeno te lažu i kradu zato ni po kojoj cijeni nikakav savez s musleemanima tj. ISILovcima već da se krene sa završnom,konačnom podjelom jer ja svoju zemlju,očevinu neću dijelit sa čergarima,prevarantima tj đihadistima! Za muslemane je najpraktičnije da se utope u Srpski svet jer tamo pripadaju no budu li dirnuli u našu Herceg Bosnu ima da bude krvavi rat!