Published On: Sri, lis 24th, 2018

Migranti gađali hrvatske policajce kamenjem, dvojica su ozlijeđena

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Republike Hrvatske  izvijestilo je da su dvojica policajaca lakše ozlijeđena kada je skupina migranata koja nije uspjela prijeći granicu kod Maljevca policiju gađala kamenjem i drugim predmetima.

„U jednom trenutku, prilikom postupanja BiH policije koja je migrante odmicala od same granične crte prema dubini svog teritorija, skupina migranata krenula je direktno prema hrvatskoj policiji koja je tom prilikom odbila pokušaj nasilnog nezakonitog ulaska na hrvatski teritorij, javlja Hina.

Potom su migranti bacali kamenje i druge predmete na pripadnike hrvatske policije. Dva policajca su lakše ozlijeđena te su zatražila liječničku pomoć“, izvijestio je MUP.

Granični prijelaz Maljevac i dalje je zatvoren za promet zbog velike grupe stranih migranata okupljenih na mostu u neposrednoj blizini graničnog prijelaza između BiH i Hrvatske.

Nešto iza 14 sati dosadašnjem broju temeljne i interventne policije priključilo se 50-ak novih interventnih policajaca sa svom zaštitnom opremom.

Napetost raste i pada

Napetost među migrantima pada i raste, povremeno glasno izvikuju svoje zahtjeve, a oko 12 sati napetost je bila najveća jer su revoltirani migranti, kako se doznaje na mjestu događaja, na policiju koja im je priječila ilegalni ulazak u Hrvatsku bacala razne predmete.

Neslužbeno se doznaje da su trojica migranata ozlijeđena u naguravanju te da su im pomoć pružili članovi udruge Liječnici bez granica koji su na bosanskohercegovačkoj strani.

Osim stotinjak migranata koji se nalaze na mostu još barem toliko smjestilo ih se u obližnjem šumarku iz kojega se vidi dim, a kako je vrlo sunčano i toplo, nagađa se da pripremaju hranu i da nemaju namjeru uskoro otići s granice.

Vozače svih vozila koji dolaze na ovaj granični prijelaz policija usmjerava na 20-ak kilometara udaljeni prijelaz Bogovolja tako da nema zastoja./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare