Published On: Čet, svi 5th, 2022

MEVLIDOVA AMBASADA IPAK PROTIV ODRŽAVANJA IZBORA U BIH ? Tvrde da izbori u BIH moraju biti fer i slobodni

Iz američkog su veleposlanstva priopćili kako svi dužnosnici u BiH imaju ustavnu odgovornost zajamčiti građanima njihovo demokratsko prava da glasaju na slobodnim, fer i pravodobnim izborima.

Kao što znamo dužnosnici u BIH nisu se potrudili da izbori u BIH budu slobodni i fer. Izbori su čak neusklađeni s Ustavom BIH. Ustavni sud BIH je naime postojeći Izborni zakon proglasio neustavnim.

Izbori u BIH, provedeni prema protuustavnom izbornom zakonu sigurno nisu fer još manje  su slobodni.

Primjerice izborni zakon nije osigurao Srbima, Hrvatima i Židovima da u FBIH sami sebi izaberu predstavnike u Dom naroda. Dakle nije fer da ih im biraju Bošnjaci. Stoga su izbori i neslobodni. Građani mogu izići na izbore, slobodno, ali protuustavan zakon će Bošnjacima omogućiti da im nametnu predstavnike u Dom naroda FBIH.

Isto vrijedi i s izborom hrvatskog člana Predsjedništva. Ne mogu se u istu rečenicu staviti riječ “fer” i izbor Željka Komšića.

Stoga nam nije jasno, na što zapravo USA poziva?

Od tri uvjeta koji su naveli izbori u BIH ne zadovoljavjaju barem dva.

Sudeći dakle prema priopćenju US ambasade, dalo bi se zaključiti kako su oni protiv održavanja izbora.

Ili se varamo?

 

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
OdroN
OdroN
20 dana prije

To bi bilo isto da ZABRANITE DINAMU da se takmici u HNL, da bi HAJDUK bio sampion HRVATSKE u nogometu !?
Glupo do bola !!

vitina
vitina
Šta ti kažeš na ovo?  OdroN
19 dana prije

Ne prika, to bi bilo isto ko da Dinamu ili Hajduku dopuste da protiv drugog igra sa 33 igrača naspram njihovih 11 igrača. Ili još bolje da Dinamovi navijači sastavljaju Hajdukov tim, ili obrnuto.

Last edited 19 dana prije by vitina
Anonimac
Anonimac
19 dana prije

Vojno zrakoplovstvo Ruskih zrakoplovnih snaga tijekom dana pogodilo je 45 objekata vojne infrastrukture ukrajinskih vojnika, izvijestila je tiskovna služba Ministarstva obrane Ruske Federacije.

Ranije je odjel izvijestio i o raketnom napadu Ruskih zrakoplovnih snaga na vojno uzletište u regiji Kirovograd. Kao rezultat operacije, zrakoplovi ukrajinskog ratnog zrakoplovstva su likvidirani.