Published On: Uto, kol 15th, 2017

METKOM U GLAVU Ubijen balkanski kralj prostitucije, u bijelo roblje prodao 3000 djevojaka

Ispred svojeg kafića u Strugi u Makedoniji jučer je ubijen poznati balkanski mafijaš, Dilaver Bojku, poznat i pod nadimkom Leku. Ubijen je metkom u glavu.

Bio je šef mreže kriminalaca koja se bavila trgovinom bijelim robljem, a nekadašnji američkiveleposlanik u Makedoniji Lawrence Butler prozvao ga je “najpoznatijim državljaninom Makedonije”, a istraživali su ga i Američki FBI te Interpol, piše beogradski Blic.

Posao je vodio iz struškog sela Velešta. U tom su se selu do 2006. godine održavale “aukcije” djevojaka koje su otimane ili na prevaru regrutirane na Balkanu i državama bivšeg SSSR-a. Bojku je navodno kontrolirao dva glavna ilegalna pravca za transport žena iz Moldavije, Rumunjske i Ukrajine. Jedan koji je išao iz Bugarske, a drugi iz Albanije. Oba kanala su završavala u njegovom rodnom selu Velešta kod Struge, koje je glasilo kao mjesto s najvećim brojem prostitutki u Makedoniji.

Prema pisanju medija, tamo je tada u svakom trenutku imao od 200 do 250 žena koje su bile spremne za prodaju. Kako se pisalo, Leka je za sebe zadržavao dvadesetak najljepših koje je nudio klijentima u svom baru “Ekspreso”.

Makedonska policija svojevremeno je procjenjivala da je Bojku posredovao u prodaji oko 3.000 žena, javlja RTS. Protiv njega je policija podnijela čak 17 kaznenih prijava zbog podvođenja, a uhićen je nekoliko puta./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare