Subota, 15 lipnja, 2024

METKOM U GLAVU Ubijen balkanski kralj prostitucije, u bijelo roblje prodao 3000 djevojaka

Must Read

Ispred svojeg kafića u Strugi u Makedoniji jučer je ubijen poznati balkanski mafijaš, Dilaver Bojku, poznat i pod nadimkom Leku. Ubijen je metkom u glavu.

Bio je šef mreže kriminalaca koja se bavila trgovinom bijelim robljem, a nekadašnji američkiveleposlanik u Makedoniji Lawrence Butler prozvao ga je “najpoznatijim državljaninom Makedonije”, a istraživali su ga i Američki FBI te Interpol, piše beogradski Blic.

Posao je vodio iz struškog sela Velešta. U tom su se selu do 2006. godine održavale “aukcije” djevojaka koje su otimane ili na prevaru regrutirane na Balkanu i državama bivšeg SSSR-a. Bojku je navodno kontrolirao dva glavna ilegalna pravca za transport žena iz Moldavije, Rumunjske i Ukrajine. Jedan koji je išao iz Bugarske, a drugi iz Albanije. Oba kanala su završavala u njegovom rodnom selu Velešta kod Struge, koje je glasilo kao mjesto s najvećim brojem prostitutki u Makedoniji.

Prema pisanju medija, tamo je tada u svakom trenutku imao od 200 do 250 žena koje su bile spremne za prodaju. Kako se pisalo, Leka je za sebe zadržavao dvadesetak najljepših koje je nudio klijentima u svom baru “Ekspreso”.

Makedonska policija svojevremeno je procjenjivala da je Bojku posredovao u prodaji oko 3.000 žena, javlja RTS. Protiv njega je policija podnijela čak 17 kaznenih prijava zbog podvođenja, a uhićen je nekoliko puta./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO osniva misiju koja će pomoći i osposobljavati Ukrajinu

Ministri obrane NATO-a sastat će se danas u Bruxellesu na drugom danu razgovora o formaliziranju potpore transatlantskog saveza Ukrajini. Zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -