Published On: Sri, srp. 4th, 2018

Merkel najavila novi zakon o migrantima, desničari traže njezinu ostavku

NJEMAČKA kancelarka Angela Merkel je danas u Bundestagu ponovno branila dogovor o postupku prema izbjeglicama i tražiteljima azila postignut na summitu Europske unije prošlog tjedna te unutar njemačke demokršćanske Unije CDU/CSU u ponedjeljak i najavila je novi useljenički zakon.

”U sve segmente migracije se mora uvesti reda kako bi građani dobili dojam da su pravo i red ponovno na snazi”, rekla je Angela Merkel tijekom rasprave o proračunu koja se zbog aktualnosti situacije pretvorila u raspravu o migracijama.

Merkel je iznova naglasila kako bi se dogovor oko migracija mogao pretvoriti u ”sudbonosno pitanje” za Europu.

”Na prošlotjednom summitu EU-a je zaključeno da pitanje migracija nije pitanje pojedinih članica nego zadatak koji se tiče svih nas”, rekla je kancelarka.

AfD traži ostavku Merkel

Njemačka kancelarka je najavila donošenje zakona o useljavanju za stručnjake kojim bi se, između ostalog, onima koji sada preko krijumčara ljudi pokušavaju doći do Europe pružila prilika za legalno useljavanje.

”Useljenicima treba dati više prilika da preko legalnih radnih i studentskih viza dođu do Europe. To je jedni način da se suprotstavimo krijumčarima ljudi”, rekla je njemačka kancelarka.

Predsjednica najveće oporbene stranke, desno-konzervativne Alternative za Njemačku (AfD) Alice Weidel pozvala je kancelarku da podnese ostavku.

”Okončajte ovu žalosnu predstavu i odstupite s položaja”, poručila je tijekom parlamentarne rasprave Weidel i ukazala na ”manjkave” rezultate prošlotjednog dogovora na EU razini.

Dogovor Unije CDU/CSU oko tzv. tranzitnih centara u kojima bi izbjeglice koje su već registrirane u nekoj od zemalja Europske unije bile zadržavane prije ulaska u Njemačku još nije naišao na odobravanje socijaldemokrata, manjeg partnera u koalicijskoj vladi Angele Merkel.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer