Meri odgovorila na napade: Okanite me se, nisam bila član SK

Hrvatska glazbena diva Meri Cetinić negativno je primila informaciju da se spomen ploča za 11 poginulih pripadnika HOS-a iz Jasenovca premjesti u Novsku. Nakon što je taj dan nazvala sramotnim za Hrvatsku, objavljena je snimka pjevačice iz 1976. kako pjeva Titu pjesmu “Poziv u borbu”. Meri je odmah uzvratila udarac.

Cijelu objavu Meri Cetinić prenosimo s Facebooka:

“Samo kratko…. Onima što mi već 2 dana nonstop šalju neku pjesmu od minute i po o Titu, moram reći da je to snimano 1976. godine za neku prigodnu TV emisiju pred štafetu. Tad su se nosile štafete, zar ne! U to vrime nisam znala ni ‘ko mi glavu nosi, a kamoli da sam slavila nekog. I to bi me trebalo obilježiti kao veliku obožavateljicu onog sistema!? Nisam bila član SK, nisam se bavila politikom i osim još jedne snimke s Čolićem i Balaševićem iz 1980. nisam ništa slično ni pjevala, ni podržavala. Zato me se okanite i ne maltretirajte me više s nekom pjesmicom od prije 40 godina!!!

Netko je od nje napravio bombastičan propagandni spot i stavio na Youtube. Više puta sam pokušavala tražiti da se to skine, jer grubo narušava moj integritet i uvjerenja, nisam uspila! Ne koristite to da bi me što više uvrijedili, jer s tom ideologijom nemam nikakve veze. Ne morate me voliti, ali mi ne namećite nešto što nisam. Hvala!”

more recommended stories