Published On: Čet, kol 11th, 2016

NADAJMO SE DA MEKTIĆ, KAO I DO SAD, NIJE U PRAVU: “Postoji realna mogućnost da se ponovi teroristički napad u BiH”

Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, danas je u Mostaru u izjavi za novinare kazao kako postoji realna mogućnost da se ponovno dogodi teroristički napad na teritoriju BiH.
“Najveći izazovi koji opterećuju trenutno cjelokupnu klimu u Bosni i Hercegovini su radikalizam i nasilni ekstremizam iz kojeg su prozalizila različita teroristička djela koja su se dogodila u Bosni i Hercegovini. Također, smatram da postoji realna mogućnost da se ona i ponove”, kazao je Mektić, piše Klix.ba.
Ministar sigurnosti je također kazao da ekstremizam i radikalizam nisu jedine trenutne prijetnje po BiH, da je podjednako opasna i ona koja se je već 20 godina uvukla u sve pore života a to je korupcija.
“Koliko je pretnja nasilnog ekstremizma i radikalizma isto toliko velika opasnost za BiH je korupcija koja se ovih zadnjih 20 godina uvukla u sve pore političkog društvenog i ekonomskog života i da ozbiljno prijeti da uruši Bosnu i Hercegovini kao državu u ključnim elementima. Prije svega mislim u ekonomskom, političkom i socijalnom smislu jer je opće poznato da je korupcija postala način rješavanja osnovnih elementarnih problema u Bosni i Hercegovini. Na kraju, pljačkašku privatizaciju mnogih tvrtki u BiH smatram kao ozbiljnju prijetnju za stabilnost i prosperitet Bosne i Hercegovine”, kazao je Mektić./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>