Published On: Pet, velj 21st, 2020

MAZALICA: Izetbegovićeva izjava može se protumačiti kao poziv na ubojstvo Dodika

Zastupnik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica rekao je za RTRS da je izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića “da će nestati kriza u BiH ako nestane Milorad Dodik s političke scene” bezobrazna i brutalna, te da se može protumačiti kao poziv na ubojstvo.

Mazalica je rekao da su Narodna skupština i političke stranke u Srpskoj jednoglasno stali iza Zaključaka koji traže odlazak stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH.

– To su podržali i Hrvati u BiH. Velikobošnjačka hegemonistička politika Bakira Izetbegovića i SDA ostala je usamljena u BiH. To što im stranci pomažu u održavanju lažne slike o tome da u BiH vlada pravda i pravni sustav u kojem strani sudci oslučuju, daje mu za pravo da daje takve izjave – rekao je on i dodao da “ovo nije pravni poredak i da strani sudci u Ustavnom sudu nisu u skladu sa modernim europskim pravnim tekovinama”.

Kada je riječ o viskom predstavniku u BiH Valentinu Inzku i njegovim razgovorima s predstavnicima francuskog Ministarstva vanjskih poslova, Mazalica je rekao da Inzko prelazi preko činjenice da je u BiH godinama kršen pravi sustav nametanjem odluka i zakona od strane viskih predstavnika.

– Inzko je prešutio da BiH ne može ući u EU sa stranim sudcima u Ustavnom sudu i visokim predstavnikom – poručio je Mazalica./HMS/